Thirrje për hixhret (emigrim) tek All-llahu azze ue xhel dhe shfaqjen e Teuhidit dhe distancimi nga shirku dhe çdo lloj shoqërimi të All-llahut azze ue xhel, dhe emigrim te i Dërguari i All-llahut (paqja dhe mëshira e All llahut qoftë mbi të) dhe shfaqjen e pasimit të tij, alejhi selam.
Thirrje për shfaqjen e Njëshmërisë së All-llahut dhe lidhjen më të fortë të Imanit, dhe zbulimi i fesë së dy miqve të All-llahut, Muhamedit dhe Ibrahimit, paqja qoftë mbi të dy, dhe shfaqja e dashurisë ndaj njësimit të All-llahut dhe njësuesve dhe shfaqjen e distancimit nga shirku dhe mushrikët.
Thirrje për plotësimin e Njësimit të All-llahut me luftën kundër tiranëve me gjuhë dhe me shpatë për t’i nxjerur robërit e All-llahut nga robërimi i njerëzve në robërim të Zotit të robërve, dhe nxjerjen nga zullumi i metodologjive dhe ligjeve dhe feve në drejtësinë e Islamit.
Thirrje në kërkimin e diturisë së Sheriatit nga burimi i Pastër dhe thyerjen e idhujtarisë së dijetarëve të pushteteve, refuzimin dhe braktisjen e pasimit të dijetarëve të prishur të cilët e kanë prishur fenë dhe ua kanë përzier të vërtetën muslimanëve.
Poeti thotë: Dhe se a e kanë prishur fenë tjetër kush përpos pushtetarëve dhe dijetarëve të këqij.
Thirrje për ta parë qartë realitetin ku jetojmë dhe të bëhet e qartë rruga e kriminelëve, të gjithë kriminelëve pa marë parasysh se cilit besim i takojnë: “Thuaj: “Kjo është rruga ime, e vënë në fakte të qarta, e që unë thërras te All-llahu, unë dhe ai që vjen pas meje. Larg të metave është All-llahu, e unë nuk jam nga idhujtarët.”(Kur’an 12:108)
Thirrje për përgaditje serioze për ngritjen e plotë të luftës në rrugë të All-llahut azze ue xhel, dhe përpjekjen për zhdukjen e tiranëve (tagutave) dhe ndihmësve të tyre, jehudive dhe miqve të tyre , për t’i liruar muslimanët dhe vendet e muslimanëve nga robërimi i tyre dhe okupimi i tyre.
Thirrje për bashkangjitje të grupit që haptazi ngritin fenë e All llahut, të cilit nuk i dëmtojnë ata të cilët i kundërshtojnë dhe as ata që i braktisin ata deri sa të vjen vendimi i All-llahut të Madhëruar.
Nga libraria e Ebu Muhamed el Makdisi
Përktheu: Sad ibn Ebi Uekas
Teuhid.NET

eselama alejkum