Letër drejtuar armiqve të Islamit

Atyre të cilët pretendojnë se dëshirojnë të mbretërojë paqja kudo në botë...

Nëse ju keni të drejtë për shpifje ndaj të dërguarit të All-llahut (salAllahu alejhi ve selem), ne kemi të drejtën për të mbrojtur atë. Në qoftë se kjo është pjesë e lirisë juaj e fjalës për të diskredituar Muhammedin (salAllahu alejhi ve selem) ajo është pjesë e fesë sonë për t’ju luftuar juve.

Do të doja të shpreh falënderimet e mia për vëllezërit e mi për frymëzimin, për ftesën që ma bëtë në numrin e parë të revistës të tyre të re. Gjithashtu dua t’i përgëzojë ata iniciativën për shkrimet rreth mbrojtjes të të Dërguarit të All-llahut, si fokusi kryesor i kësaj çështjeje.

Përpjekjet për të mbrojtur të dërguarin e All-llahut(salAllahu alejhi ve selem), nuk duhet të kufizohen në një grup të veçantë të muslimanëve si muxhahidët, por duhet të jetë përpjekje e ummetit, e  gjithë ummetit. Kjo është një çështje që duhet të bashkojë përpjekjet e muslimanëve në mbarë botën.

Kur unë mbajta një leksion në mbrojtje të të dërguarit të All-llahut(salAllahu alejhi ve selem),  pothuajse dy vjet më parë, kam menduar se kundërshtimi ndaj karikaturave nga përgjigja e përbashkët e muslimanëve nuk do të jenë disa incidente të izoluara që vetëm do t’i provokon ata.

Parashikimi im ishte se Perëndimi  do të vazhdojë t’i shkallëzojë sulmet e saj dhe vetëm do të shkel veten më thellë në blasfemi. Une e prisja këtë,  për shkak urrejtjes që Perëndimi e mban ndaj Islamit dhe Profetit të Islamit (salAllahu alejhi ve selem), është një zjarr që digjet në vetvete vetëm duke pritur një mundësi, një shans, për të çarë veten nëpërmjet një kanali të "duhur" brenda kufijve të përcaktuar nga ligjet perëndimore dhe ligjet që ata i quajnë të lira.

Shpifje të turpshme, njollosje e hapur e Muhammedit (salAllahu alejhi ve selem), përdhosje të Kur'anit, dhe fyerje e mbi një miliard myslimanë në mbarë botën janë bërë nën pretekstin e "lirisë e fjalës". Ata kurrë nuk janë quajtur se si janë në realitet: një urrejtje thellë të rrënjosur historike për Islamin dhe Muslimanët. Dje ajo ishte në emër të krishtërimit, sot është në emër të Demokracisë.

Allahu thotë: Urrejta kundër jush duket nga gojët e tyre, por ajo që fshehin në gjoksat tyre është edhe më e madhe. [Ali imran 118]

Për këtë arsye, për këto efekte të kombinuara të një problemi shkallëzues, unë e mbaj ligjeratën e titulluar “Dheu kurrë nuk do të pushojë”.

Sot, dy vjet më vone, pluhuri ende nuk ka pushuar. Në fakt retë e pluhurit vetëm po bëhen më të mëdha.

Çdoherë që pluhuri qetësohet, dikush diku në botën Perëndimore ngrihet ta shpërthen atë përsëri.  Prej 2005 e në vijim cikli i veprës është papakësuar.

Ajo që përëndimi duhet ta kuptojë është se këto sulme janë faktorë kryesorë për muslimanët dhe janë duke sjellur  gjithnjë e më shumë muslimanë për realizimin e xhihadit kundër Perëndimit që është e vetmja zgjidhje reale për këtë problem, së bashku me një mori problemesh të tjera që nuk mund të zgjidhen pa luftuar në rrugën e Allahut.

Muslimanët e duan Muhamedin [salAllahu alejhi ve selem] dhe duan të mbrojnë nderin e tij, dhe metodat e tyre për ta bërë këtë janë të ndryshme. Muslimanët protestuan dhe demonstruan në mbarë botën. Ata dogjën flamuj dhe goditën portretet. Ata bojkotuan produktet e  prodhuara nga disa vende të përfshira. Të gjitha këto akte të mira ishin një manifestim i solidaritetit të muslimanëve në mbrojtje të të dërguarit të All-llahut (salAllahu alejhi ve selem).

Nga ana tjetër, ka pasur disa përpjekje krejtësisht të gabuara, si ato të disa prej thirrësve të Islamit që bënë një vizitë në Danimarkë, së bashku vajza dhe djem të rinj musliman për të filluar një dialog në mënyrë që të ndërtojmë ura të mirëkuptimit në mes të muslimanëve dhe njerëzve të Danimarkës! Nuk është e mjaftueshme vetëm nijeti për ta bërë një të mirë. Njeriu duhet të bëjë të mira në mënyrë të duhur. Pra, çfarë është zgjidhja e duhur për këtë rritje fushate të shpifjes?

Një njeri që është kaq i prishur, sa për tu kënaqur me talljen e të Dërguari të All-llahut (salAllahu alejhi ve selem), i cili u dërgua si mëshirë për njerzimin, një njeri që është kaq përbuzës ndaj Zotit të tij, dhe shpifë për Pejgamberin e kësaj feje, All-llahu për këto krijesë ka gjykuar se këta njerëz nuk e meritojnë jetën, nuk meritojnë as të marrin frymën që e ka krijuar All-llahu dhe as të gëzojnë një jetë të parashikuar. Vendi i duhur i atyre është zjarri i xhehnemit.

I Dërguari i All-llahut (salAllahu alejhi ve selem) bëri thirrje për vrasjen  e Ka `b bin al-Ashraf, gjithashtu ka edhe ngjarje të tjera nga  shokët e tij që i kanë vrarë ata të cilët flisnin kundër Pejgamberit të Allahut. Ishte një listë të zezë e emrave të njerëzve që ishin në Mekke që ishin për tu vrarë edhe nëse gjendet në lartësi, përmbi mbështjellësin e  Qabës, vendit të  shenjtë Islam.

Kjo listë përfshinë, mes të tjerë, edhe gratë që kanë recituar poezi fyese për Muhammedin (salAllahu alejhi ve selem). Edhe pse Muhammedi (salAllahu alejhi ve selem)  e kishte ndaluar vrasjen e femrave që nuk marin pjesë në luftë, te këto gra u bë përjashtim përshkak të mëkatit të tyre të paparë. Ka pasur disa zëra të disa muslimanëve që jipnin shpjegime se pse SHBA nuk ka qenë e përfshirë në aktin e Evropës për shprehjen e urrejtjes. Për mua  kjo ishte vetëm një çështje kohe para se të bashkohet SHBA-ja. Tani Amerikë u bë pjesë e tyre.

Amerika ishte një hallkë e zhdukur në zinxhir. Tani zinxhiri është rreth i plotë. Perëndimi ka filluar këtë luftë dhe kjo luftë do të shndërrohet ende më e madhe. Perëndimi po zgjohet nga gjumi gjigand.

Ne, me ndihmën e All-llahut nuk do të heqim dorë nga mbrojtja e të dashurit tonë. Ne do të luftojmë për atë, ne do të nxisim, do të bombardojmë dhe do të vrasim, se nënat tona do të largohen nga ne, nëse ne nuk ngritemi për ti mbrojtur.

Ajo është nderi i krijesës më të mirë që është rrezikuar dhe një ndër veprat më të vogëla për të është ta ndezim zjarrin botës për hir të tij.

Për vëllezërit e mi muslimanë kudo që janë e sidomos në Perëndim:

Kur sahabët, All-llahu qoftë i kënaqur me ta, u kthyen nga një mision i suksesshëm për vrasjen e njërit nga armiqtë e tyre, Profeti (salAllahu alejhi ve selem) u doli në pritje të tyre, të cilët ktheheshin me fytyra të shndritura dhe tha: “Qofshin këto fytyra të suksesit”. Kush prej jush do të jetë prej atyre që do të takohet me të dërguarin e All-llahut (salAllahu alejhi ve selem) në Ditën e Gjykimit e tu shikoj ai i buzëqeshur, i kënaqur me veprimin tuaj, dhe t’ju afrojë një grusht ujë nga Keutheri sepse ju nxituat në mbrojtjen e tij?
Kjo është një mundësi e artë, të kesh nder për të vepruar në shërbim të Islamit që është më e madhe se çdo formë e xhihadit. Mbrojtja e të Dërguarit të All-llahut është shkak më i madh se luftimet në Palestinë, Afganistan apo Irak, është më e madhe se luftimi  për mbrojtjen e jetës së muslimanëve, është nder, pasuri. Kjo është kulmi i të gjitha veprave të mira.

Një karikaturist nga Seattle, Vashington, i quajtur Moli Norris e ka filluar missionin e tij me titull “Të gjithë le të vizatojnë në ditën e Muhamedit. Kjo fushatë nuk është një praktikë e lirisë së fjalës, por është një lëvizje masive e bashkimit amerikan, të homologëve Evropian në vazhdimin e mënyrës së tyre për ti fyer myslimanët në mbarë botën. Ata e kanë shprehur urrejtjen e tyre ndaj të Dërguarit të Islamit (salAllahu alejhi ve selem) me tallje. Numër i madh i pjesëmarrësve e bën atë më të lehtë për ne sepse ekzistojnë më shumë objektiva për ti kuptuar vështirësitë e qeverisë duke u ofruar të gjitha atyre mbrojtje të veçantë. Por edhe atëherë fushata jonë nuk duhet të jetë e kufizuar vetëm me ata që janë pjesëmarrës aktiv.

Liritë e shprehjes  perëndimore e garantojnë shpifjen ndaj Islamit por nuk e garantojnë të drejtën e të folurit për çështje të tilla si të Holokaustit (terror). Kur redaktori kulturor i “Jyllands-Posten” shpalli karikaturat e Muhammedit (SalAllahu alejhi veselem) kërkoi që ti publikojë karikaturat në Holokaust, ai u vu në pushim të pacaktuar dhe kryeredaktor i gazetës tha se “Jyllands-Posten-i” në asnjë rrethanë nuk do të publikoj karikaturat e Holokaustit. Tani, me shpifjet për Muhammedin (SalAllahu alejhi ve selem) i kanë arritur brigjet e Amerikës, unë pyes veten nëse një patriotik muslimano-amerikan ende do të ketë guxim për të kërkuar se ai gëzon të drejtën të jetë një mysliman në Amerikë? A nuk e kupton ai se kjo e drejtë përfshinë detyrën e tij për të luftuar kundër atyre që blasfemojnë Profetin e tij (SalAllahu alejhi veselem)? Ne i ftojmë muslimanët në mbarë botën që të ngrihen për mbrojtjen e të Dërguarit të All-llahut (salAllahu alejhi veselem) dhe të bëjnë përpjekje për të triumfuar me të gjitha mjetet e duhura.

Allahu na bëftë prej atyre që janë të nderuar me pjesëmarrje në mbrojtjen e krijesës më të mire, Muhammedit (SalAllahu alejhi veselem).

(Shkëputur nga magazine mujore e Organizatës së Al-Kaedës 2010)

Shejh Anwar el-Awlaki, Allahu e ruajtë.

Përktheu: Teuhid.NET

www.teuhid.net

Hits: 298
Comments (0)Add Comment

Write comment
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequote SmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smaller | bigger

busy