Revolucioni i fisnikërisë!!

Vdiq babai duke i lënë pas tij karrocën e perimeve dhe një familje 8 antarëshe të cilët i ka lodhur uria dhe ftohtësia.. Ai është Muhamed Elbu Azijzi nga krahina Sijdi BuZejd, i cili është në moshën 26 vjeçare, I diplomuar në lëndën e Fizikës por i pa punë.

Në 17-12-2010 Ishte BuAzijzi duke shitur në karrocën e tij kur e sulmuan policia dhe ndihmësit komunal dhe ia morrën karrocën e tij me arsyetim se është duke ushtruar profesionin e shitësit pa leje.. dhe u ankua për këtë në qendrën e krahinës duke kërkuar që ta punësojnë, por nuk gjeti nga njëra prej punëtoreve pos që ta godet një shuplak në fytyrën e tij dhe në të njëjtën kohë i gjuhen edhe policia duke goditur e rrahur me dhunë.

Atëherë morri lëndën e Benzinës dhe e liu trupin e tij dhe e ndezi zjarrin ndaj vetës së tij. Ishte ky zjarr shkak për të dëbuar pas 30 ditëve njërën prej qeverive më policore në botën Arabe prej atyre që luftuan Allahun dhe të Dërguarin e tij dhe Besimtarët, ishte nga ata që sollën shkatërrimin në tokë me mendje madhësi dhe duke nënçmuar fenë e Allahut.. Por Subhanellah..!!! Ai i cili e vendon sekretin e tij ne robin më të dobët të tij dhe e bënë atë shkak për shumë shkaqe, një i ri i panjohur nuk dëgjonte askush për të asgjë por kur shohim në mes natës dhe ditës bëhet biseda e njerëzve në mbarë botën, dhe në gjuhën e çdo funksionari dhe përgjegjësi.

Ai i cili e njeh shoqërinë Tuniziane dhe popullin e Tunizit e dinë shumë mirë se është një popull paqësorë deri në pikën më të largët, popull i cili nuk dihet për të dhunë as në kohën e okupatorit francez i cili okupoi Tunizin në vitin 1882 dhe u largua nga aty në 1956, nuk është përballur as me një plumb deri në vitin 1952, por nuk ka munguar asnjë ditë ndaj INTIFADa shkatërruese edhe në kohën e kryetarit BurKajbeh..

Një ngjarje interesante i kemi përjetuar ngjarjet e saja me disa shokë kur mësonim në Tunizë në vitet e 80-ta të shekullit të kaluar.

Një ditë të verës së nxehtë pas drekës, ishin dy shok nga një shtet arab në rrugë duke u kthyer për në shtëpi kur jetonin me një apartament në katin e tretë. Njëri prej tyre e kishte tejkaluar tjetrin dhe u mbyll ndaj tjetrit dhe u ngrit deri në katin e katërt.

Kur u mundua të e hap derën me çelës nuk e pranoi çelësi, dhe trokiti në derë dhe kur sheh dy vajza në mes 14-16 vjeçare ia hap njëra derën, dhe hyn shoku ynë në shtëpi pa kuptuar dhe drejtohet atje ku mendon se është dhoma e tij dhe shtrihet në shtratin e tij i sigurt dhe i rehatuar! Shpejton vajza dhe motra e saj deri te baba i tyre dhe e lajmërojnë se një njeri i panjohur ka hyrë në shtëpi dhe është shtrirë në shtratin e tyre... Hynë njeriu i habitur nga ajo që po ndodh!! Por nuk shau dhe as nuk ofendoi e as nuk kërcënoi ... dhe sa po filloi që ta pyet kur dera troket nga shoku i tij duke kërkuar atë, duke menduar se ndoshta e ka goditur dielli dhe nuk ka pasur mundësi që të dallon banesën e tij nga banesa e komshiut, dhe shpejton baba për te dera dhe e pret shoku ynë me pyetje: A mos ka ardhur te ju një i ri ? I thanë po, Është shtrirë dhe po flenë brenda, dhe e kuptoi se çështja mundet që të arrije deri në një katastrofë.. I kërkoi falje të zotit të shtëpisë duke i thënë se ky shoku i ka humbur prindërit në një aksident dhe ai tash duke ankuar nga rëndësia e fatkeqësisë.. dhe nuk ndodhi nga i zoti i shtëpisë pos të fillon me Lutje: Na mëshiro... Na mëshiro o Zotë.. E morri shoku ynë shokun dhe zbriti në banesën e tij.

Unë e dija se është mbyllur disa herë kështu, e këshillova dhe i thash a nuk e vërejte se je në një shtëpi të huaj? më tha mua: Pasha Allahun i pash dy vajzat dhe u habita nga prezenca e tyre në shtëpi ... pastaj shikova në krevat dhe kur e shohë është i radhitur mirë.. e vërtet është se ndjeva se dhoma është dhoma ime por çdo që gjendje në të ishte çudi nuk i përngjan krevatit tim dhe as perdet dhe as pamja e dhomës, gjithashtu i pyeta vajzat se kush janë ata dhe çfarë bëjnë këtu?!! dhe sa po isha duke marr frymëmarrjet kur trokiti dera nga shoku im dhe më shpëtoi nga ky rast... dhe Falë Zotit që ky rast nuk ndodhi në shtetin tim se përndryshe do të kishte qenë një thertore..

Kjo pra është logjika në jetën e popullit të Tunizit, të cilin e dinë e gjithë bota se është popull paqësorë dhe i dashur dhe meditues, dhe nuk është armik dhe as ahmak dhe as i cili shpejton.. Nuk mundet askush ta akuzoj për ekstremizëm dhe as për mendjelehtësi apo i pa gdhendur ashtu siç mendon kryetari Muamer el Kadhafi.

Por ajo që është më e habitshme te ky popull se është i qartë në qëllimet dhe kërkesat e tij.

Nëse ngrihet i paraqet kërkesat e tij të qarta pa pasur asgjë të fshehur. Pa marr parasysh a janë të vogla apo të mëdha nuk është me rëndësi, kryesorja është se ai reziston në realizimin e tyre dhe mbetet në rrugë deri sa të arrije atë që e kërkon. Kur janë ngritur kundër BurKajbeh në vitin 1984 për shkak të shtrenjtimit të çmimeve të bukës janë mbushur rrugën e Tunizit me protestues nga jugu i saj e deri në veri edhe pse kërkesat e tyre nuk tejkalonin pos zbritjet e çmimeve të rritura. Doli BurKajbeh nga pallati i tij për ti takuar protestuesit dhe i lajmëroi se çmimet do të kthehen ashtu siç kanë qenë, dhe sa po i lajmëroi për këtë, filluan njerëzit të kthehen në shtëpitë e tyre dhe u kthye siguria në shtet dhe sikur asgjë të mos kish ndodhur!!!

Me të vërtet se populli Tunizit nuk është i egërsuar, kjo është realiteti dhe kjo është cilësia e cila i kaplon shumicën e tyre. Për atë askush nuk ka pritur që këto protesta të arrijnë deri në largimin e kryetarit Bin Ali. Por realiteti qartë i kësaj është se nuk do të kishte ndodhur kjo sikur mos të kishte arritur padrejtësia kulmin e saj.

Pasi që gënjeu personi i 7 Nëntorit, ditën kur e hoqi BurKajbeh, dhe tha në deklaratën e tij: Nuk ka kryetarë për gjithë jetën. !!! Gënjeu edhe shumë herë.. dhe filloi fushatën kundër shoqërisë dhe kundër shtetit dhe kundër gjitha forcave politike dhe kundër forcës së shoqërisë dhe kundër personave dhe grupeve dhe kundër islamit në përgjithësi, kundër mediave, kundër organizatave të arsimit, kundër lirive, kundër moralit dhe kundër të drejtave. Gjithashtu ishte më i ashpër dhe më i egër ndaj fisnikërisë së njerëzisë dhe ndaj shenjtërisë, kur dhunoi nderin e grave dhe burrërinë e burrave me një dhunim të poshtër, me pamje të poshtra dhe të dhembshme, para familjes dhe familjarëve, dhe në sheriat e në ligje, derisa edhe ngrita ishte e zbrazur nga gjinia femërore..

Me të vërtet se flaka ishte ekonomike por thellësia e veprës nuk kishte asgjë me bukën dhe as me punësimin, por me FISNIKËRIN. Ishte parulla më e qartë që e ngritën Tunizianët : BIN ALI JA XHEBAN .. TUNIZ TUNIZ LA TUHAN.. që donë thotë: Bin Ali o frikacak... Tunizi Tunizi nuk nënçmohet..

U kuptua se tash është koha kur duhet të pastrohen hesapet me grupet mafioze të cilat e kanë qeverisur këtë shtet sipas dosjeve të WikiLeksit, mafi e cila nuk e njeh fisnikërinë dhe nuk e dinë shijen e saj dhe as kuptimin e saj asnjë ditë nga ditët. Për atë edhe ishte lehtë për ta jo vetëm që të vjedhin apo të marrin të drejtat e njerëzve por të vjedh me vjedhje të organizuara nga pronat e shtetit dhe marrja e tyre, Nënçmimi i popullit pa shikuar në shejtërin e tyre, ushtrimin e lartësisë dhe dallimit dhe shpërndarjen e fesadit pa llogari e pa kufij.. ushtrimin e dënimeve nëpër burgje, vrasjen me qëllim pa asnjë arsyetim, shpërnguljen e njerëzve nga shteti i tyre, përcjellja e atyre që janë brenda për 24 orë, luftimi i fesë dhe nënçmimin e saj pa asnjë ndalesë.. shpërndarja e zinasë (amoralitetit) dhe devijimi moralit tek njerëzit në mënyra më të poshtra.. dhe bërja e kësaj prej kushteve kryesore për përparim, dhe dëshmi e cila aludon për sjelljen e shkëlqyer!! deri sa kanë marr disa edhe bërjen e mëkateve haptazi si mjete për të u larguar nga ngushtimet e forcave shtetërore dhe padrejtësive tyre.

Nuk është çudi që të ngrihet Tunizi dhe të habit të gjithë botën, bile ajo e habiti edhe Bin Alin, dhe i habiti forcat politike dhe shoqërore, i habiti analistët, dhe shpalosi thellësinë e personalitet tunizian dhe trimërinë e saj të veçuar dhe rezistimin e saj për realizimin e qëllimeve deri sa edhe vet tunizianët.

Por është çudi kur revolucioni t'ia kthen shpinën të gjithë këtyre dhe të del përpara populli... I gjithë populli që të ketë ai fjalën prerëse duke qenë larg nga çdo kush tjerë...

Me të vërtet se kjo është një ndërhyrje shoqërore e cila rrëzoi të gjitha llogarit dhe mjetet e kaluara.. bile kjo rrëzoi edhe të gjitha metodologjitë dhe teoritë e ndryshimeve partiake dhe ideologjitë e vendosura për të cilat u qartësua poshtërsia e tyre.. dhe e rrëzoi çdo ndërhyrje të jashtme.. dhe i rrëzoi edhe FETWAT të cilat shumë kanë lavdëruar tagutin me qëllim apo pa qëllim.

Taguti..

Thanë për të, siç kanë thënë për të tjerët dhe ende thonë, Velij Emr dhe është obligim dëgjueshmëria e tij... ia qan kokën umetit me fetwat e tyre zullumqare për mos lejimin e daljes kundër velij el emr deri sa edhe nëse ta hanë pasurin tënde dhe të godet në shpinën tënde !! edhe nëse është fasik i devijuar apo kriminel apo edhe nëse është RENEGAT.. thirrën për bashkimin kombëtarë në vend të fitnes, dhe për në kombësi në vend të dallimeve, dhe për bashkëjetesën në vend të dyluftimit, dhe dhanë fetwa se ruajta e gjakut është më e mirë se derdhja e tij, dhe se ruajtja nga dëmet është para sjelljes së të mirave, dhe kur ishte në kulmin e fuqisë e pastruan nga çdo mangësi, dhe ia mveshën atij legjimitin fetar dhe ligjimitin politik dhe ligjor, dhe e lavdëruan, e refuzuan se është i padrejtë dhe se është kriminel dhe luftëtar kundër islamit dhe muslimanëve dhe se vjedh pasurit e umetit.. e kur iku nga shteti e EMËRUAN : '' TAGUT '' dhe '' DERDHËS I GJAKUT '' Subhanellah.. për herë të parë po dëgjojmë për një Kryetar '' TAGUT '' ishte para disa çasteve '' VELIJ EMR '' pastaj u vërtetua papritmas se është '' DERDHËS I GJAKUT ''

Kështu thjesht u rrëzua TAGUTI pa sandëqe të votimeve.. pa fitne.. pa frik për bashkimin kombëtar... dhe pa fetwa të devijuara dhe të zbrazura nga çdo zinxhir i sheriatit.. u rrëzua TAGUTI për kundër XHAMIVE dhe MURXHIVE .. u rrëzua TAGUTI për kundër HOXHALLARËVE të sulltanit... u rrëzua për kundër metodologjive paqësore dhe demokratike për ndryshime... veçse u rrëzua.. E me çfarë fetwaje zullumqare do të kthehet ? Çfarë votime demokratike do ta kthejnë atë ? e cili grup do ti dal në ndihmë atij ?!

A thua çfarë thonë të ngjashmit sot kur ka dalë i gjithë umeti kundër '' VELIJ EL EMR '' çfarë është dispozita për këta njerëz ? A janë këta ? '' Havarixh '' dhe '' Prodhues të fitnes '' Apo kjo që e kanë bërë është në përputhje me sheriatin ? Apo ndoshta FIKHU i tyre është jashtë funksionimit për fetwa ? Çfarë është dispozita për EVLIJA EL UMUR të ngjashëm me Bin Alin të cilët janë më të qartë se sa dielli në mes ditë ? Çfarë është dispozita e atij që e mirëpret TAGUTIN të cilin e kanë refuzuar edhe vëllezërit e tij prej perëndimit dhe jehudëve ?!!!!!! Çfarë është dispozita për atë që e ndihmon Tagutin për të TUGJANIN e tij dhe vendos ligje për të ?!!

Në 11-04-2009 ka shënuar Shejh Selman el Aude një temë pas vizitës të cilën ia bëri Tunizit ku e priti atë kryetari Bin Ali, dhe atëherë ka gjetur ajo temë një grumbull prej kundërshtimeve nga tunizianët dhe të tjerët nga muslimanët të cilët kanë jetuar padrejtësitë e këtij populli ku dhe isha njëri prej tyre, u habita me një habi të madhe që të shënon El Aude me këtë poshtërsim të mendjeve edhe përkundër gjakrave të derdhura dhe krimeve të egra dhe luftërave shfarosëse kundër islamit dhe kundër çdo pamjes islame në Tunizi, bile unë kur jam kthyer në Tuniz në vitin 1999 për të mbrojtur doktoraturën në temën: <<Çështja Palestineze në Palestinën e okupuar në vitin 1967 >> nuk kam bartur me vete pos një kopje dhe një CD të cilën e kam fshehur nga frika se po e marrin librin e doktoraturës sigurimi i Tunizit në aeroport.

Pastaj vjen shejh Selamn el Aude për të na përgënjeshtruar atë që e kemi jetuar dhe kemi vërejtur kur thotë: '' Kam vizituar një shtet islam, kisha për të disa mendime jo të mira, dhe kam dëgjuar më shumë se njëherë se ai lufton mbulesën, dhe gjykon pa parashikime, dhe burgos e vret, dhe me një seminar më dhuroi një vëlla një libër të madh rreth islamit të luftuar në atë shtet të dalluar në arabizmin dhe islamin e tij, dhe nuk e shoh të çuditshme se kjo gjë ka ndodhur në atë kohë, në ndonjë shkollë apo universitet, apo me ndonjë hap personal, apo ndonjë veprim të sigurimit, apo diçka të ngjashme... por unë i gjeta gjërat që shiheshin disi ndryshe nga ajo, nga mbulesa ishte e përhapur shumë dhe pa kundërshtime, dhe pamjet të mbajtjes së fesë të ngritura, ndërsa xhamit ishin të mbushura me vizitorët e tyre nga të mirët, dhe vizitova radion e cila ishte speciale për Kuran, ku ua mundësonte besimtarëve që të dëgjojnë ajetet e librit të zbritur me zërat më të bukur, ku i takova disa nga ata lexuesit e mirë, bile edhe dëgjova gjuhën e ligjërimit politik, dhe e vërejta se ajo mbështet në arabizmin dhe islamin, dhe ajo në të njëjtën kohë refuzon dhunën dhe ekstremizmin, e kjo është një kuptim i mirë dhe një ideal i bashkuar me të cilin nuk kundërshtohemi në të. ''

I vetmi Audeja dhe të ngjashmit me të vërejtën atë që nuk e vërejti i gjithë umeti.. bile edhe umetet.. vet është ai kur tha pas ngritjes së njerëzve në Tunis se '' Siguria është para Imanit dhe Teuhidit '' fjalë për të cilën kërkuar fetwa për të nga një dijetarë arab i madh, kur isha në Kuvajt dhe më tha mua: '' Kjo e nxjerr atë nga feja '' dhe pas rrëzimit të TAGUTIT shkroi duke iu drejtuar Kryetarëve '' Ushqeni popujt e juaj para se tiu kafshojnë! me të vërtet se kafshata e bukës dhe revolucioni i të uriturve është çështje e njohur nga koha e Egjiptit të parë deri në tunis e cila është duke dëshmuar diçka të ngjashme me shumë shtete të Evropës të cilat kanë përjetuar sikur kjo'' deri në këtë moment mendon Audeja se është për shkak të një kafshate të bukës.... Por si të mendoje ai diçka tjetër ?!!!!

Sikur ai edhe Shejh Jusuf el Kadawi kryetari i Unionit të dijetarëve musliman i cili e nxori një deklaratë me 13-01-2011 ku i drejtoi këshillat drejtë disave.. ku iu drejtua aty dhe cilësoi kryetarin si Zotëri: '' Së pari: Deri tek zotëri kryetari Zejn el Abidijn''!! dhe pas rrëzimit të tij u ndryshua cilësimi dhe dialekti ku e cilësoi me pas me: '' Idhulli më i madh HUBL '' i cili duhet të rrëzohet me të '' idhujt e mbetur që janë për rreth tij prej Latit dhe Uzaz, dhe të tjerët prej shërbëtorëve të cilët bëjnë pjesë në atë regjim nga i cili ka ankuar Tunizi për shumë vite të gjata'' !!! Sot u bë Bin Ali-ja TAGUT, ndërsa deri dje ishte ZOTËRI dhe VELIJ EMR!!! a thua ! çfarë thotë Kardavi për atë që ka thënë el Aude më herët pasi që ai është nga më të dashurit në zemrën e tij prej ulemave Sauditë ?

Pas marrjes së disa deklarimeve ndaj të burgosurve të Xhematit të Libisë të armatosur, ku doli një libër i madh i cili nuk barte me vete as edhe një ajet prej ajeteve të gjykimit, u liruan 214 të burgosur thuhet se në mesin e tyre janë disa prej parisë së grupit.

Shpejtoi Shejh Rashid el Ganushi sekretari i lëvizjes '' En-Nehdah- në Tunis për të nxjerr një deklaratë urimi i cili u publikua me ( 27-03-2010 ) Ku tha në të se : '' Lëvizja En-Nehdah kur e shënon këtë përgëzim të madh të këtij hapi të bukur nuk ka mundësi pos të:
Përshëndet urtësinë e parisë së Libisë për rimarrjen e kësaj dosjeje dhe rregullimin e saj nëpërmjet dialogëve të cilat qojnë në rikthimin e bijve të VATANIT dhe përzierja e tyre prej fillimit në shërbim të shtetit tyre, si kombëtarë të dobishëm.

Përshëndet Dr. Sejful Islam el Kadhafi i cili po jep mundin për të rregulluar problemet të cilat janë duke kaluar në Libi dhe shpreson për të që të ketë suksese në planin e tij të mirë me të cilin i bashkon të gjithë Libianët me shumë dallime mes tyre në shërbim të shtetit të tyre,

I bënë thirrje përgjegjësve të Tunisit që të lenë anash shërbimi i sigurimit të saj dhunën dhe largimin e lëvizjeve islamike e cila i përdor dhunën në vend të dialogëve.. .

Mashallah!!! ... Mashallah!!! A nuk gjeti shejhu prej realitetit pos që ta cilëson me cilësinë '' URTËSI '' udhëheqësin e Libisë, për të cilën nuk ka dëgjuar për të asnjë banor i trojeve arabe prej kur ka ardhur Gadafi në pozitë?!! Ja pra ne po e dëgjojmë, prej Shejh Ganushit, në realitet kjo deklaratë e shejhut po më përkujton për një deklaratë që e ka dhënë më herët Sami Ebu Zuhrij, Zëdhënësi i Lëvizjes '' HAMAS '' kur e ka lëshuar parlamenti i Britanisë, para dy viteve, një porosi deri tek Bashkimi Evropian për hapjen e dialogut me Lëvizjen ''HAMAS'', nuk pati Sami Ebu Zuhri pos që të e cilësoj atë porosi m: '' Qëndrim i urtë i Britanisë ''Urtësi'' ndoshta kjo urtësi i ka munguar Britanisë kur e ka nxjerr premtimin e Belforit në vitin 1917 dhe me të ua ka dorëzuar Palestinën Jehudëve, dhe ka qenë prezentë kjo urtësi vetëm kur e ka hapur APETITIN E HAMASIT, për dialog me Evropën!!! Pra si është mendimi i shejhut , kur ai është mendimtarë dhe me më shumë '' urtësi '' prej shokëve të tij dhe prej hoxhallarëve islamik, kur e dëgjon dhe e sheh kryetarin e Libisë duke u nervozuar se pse ata nuk presin deri ne 2014 që të rehatohen nga kryetari Bin Ali?, dhe shpreson sikur që Bin Aliu të kish mbetur kryetar gjatë gjithë jetës.

Çfarë ka për të thënë hoxha për shërbimet sekrete të Libisë të cilat ia sigurojnë mburojën sekrete dhe frontale për ikjen e Bin Alis dhe kthimin e tij më vonë!!!

Ahmed Rijsuni me Shejh El Aude, lavdëruesit e rikthimeve të parive të Libisë, e lëvdojnë, me fuqinë e fuqiplotit, e lëvdojnë revolucionin e popullit të Tunizit kundër TAGUTIT i cili ka bërë shumë gjëra kundër fesë së Allahut!!! ndërsa i cilëson '' SHEBAB EL MUXHAHIDIN - RININ MUXHAHIDE '' në Somali me: '' RINI E ÇMENDUR '' s'ka gjë! Por çka nëse fitojnë këta '' TË ÇMENDURIT '' që të arrijnë në pozitë në Somali? A do të marrin nga Rijsuni lëvdata me të cilat do të ngriten në shkallët e të mençurve? A do të shndërrohet Shejh Sherijfi papritmas në një TAGUT i cili i ka miqësuar KRYQTARËT dhe ka bërë marrëveshje me ta ?!!!

Isha në një Seminar për Mardhëniet Arabo - Turke në Kuvajt kur ra Bin Alia.. dhe pash çudira nga njerëzit.. burra e gra.. duke garuar dhe shpejtuar që të marrin fotografi përkujtuese me këto (Selamni dhe disa tjerë..)!!!

Ndërsa unë Pasha Allahun as që më bënte vetja që t'iu flas, apo ti përshëndeti me selam, për atë që i kanë bërë padrejtësi vetës së tyre dhe i kanë bërë padrejtësi umetit të tyre dhe e kanë nënçmuar dhe devijuar deri sa nëse ata e nxjerrin lirin e tyre me duart e tyre shpejtojnë për ti lavdëruar!!!

Ndërsa këta janë të njëjtit dhe shumë sikur këta të cilët heshtin ndaj krimeve që bëhen sot kundër islamin dhe muslimanëve në Egjipt nda dora e sistemit liberal dhe zindika dhe nga grupi i Shenodës (prifti egjiptit).

Atje i takova disa nga ulematë e mëdhenj të Sudanit dhe i qortova për qëndrimet e disa dijetarëve dhe fetwat e tyre, dhe iu thash: Ne jemi mendimtarë dhe analistë, nuk jemi dijetarë të fesë, dhe se fjala e juaj është më me peshë se fjala jonë... por ne jemi obliguar nga zori që të qëndrojmë kundër sulmeve që bëhen kundër islamit dhe kundër fetwave të poshtra, ngase nuk gjenim prej dijetarëve kush ua kthen zindikave pos një pakice prej pakicës e cila as nuk përmendet apo nuk i dëgjohet zëri, dhe e bëra për atë një zinxhir me fetwa '' Fetawa Never'' (autori këtu ka për qëllim disa tema që i ka shënuar më herët ku ka replikuar fetwat e disa hoxhallarëve të njohur) dhe ata habiteshin nga ajo që dëgjonin, dhe habitesha për habitjen e tij, dhe më njoftonte për dispozitën e rregullt të sheriatit.. e mua më shtohet habia edhe më tepër!!!

Xhihadi më i mirë është fjala e vërtet tek Sulltanit zullumqarë.. Tunizianët... të gjithë Tunizianët e thanë fjalën e vërtet kur u larguan këto (hoxhallarët) dhe heshtën disa, disa të tjerë u larguan anash, ndërsa disa të tjerë ia ligjëruan sulltanit padrejtësinë dhe zullumin derisa u dok sikur që ai të adhurohet pos Allahut... nuk pyetet për atë që e bënë.. dhe të tjerët janë përgjegjës edhe për një përqindje më të vogël në thellësitë e shpellave..

Pas shkuarjes së Bin Alis, thanë disa ulema të Ez'herit se: '' Respektimi i kryetarit nuk është në përgjithësi në sheriatin islamik '' dhe se kjo që ka ndodhur në Tunizi: ' është më afër sheriatit ' sikur kjo fetwa nuk do të mund të dilte më herët, por kjo sot pjesë e muhabetit, dhe pjesë e realitetit të sheriatit, dhe pjesë e trimërisë.. Sikur të ishin mundësit pak më të mëdha për të ikur nga përcjelljet, apo sikur të ketë më tepër nga FJALA E VËRTET tek Sulltani i padrejtë nuk do të kishim arrit deri në këtë shkallë të tiranisë, dhe nuk do të ishin shtuar të gjithë këta taguta dhe ata që i mbrojnë ata pa asnjë të drejtë.

Përse, atëherë nuk ngriten ulematë dhe të deklarojnë për tiranin e sistemeve arabe ?!! Përse nuk flasin për krimin i cili bëhet ndaj umetit pos pasi që të kalon koha ?!!

Përse nuk flasin për tagutat dhe padrejtësitë e tyre pos pasi që ti nxjerrin prej karrikave të tyre ? Përse nuk shohin tek këta taguta si EVLIJA EL UMUR të cilët duhen të respektohen?

A ndryshon çështja e Tunizit, nga ajo në Libi, Egjipt, Algjeri, Jemen apo në vendet tjera në shtete Arabe? Me të vërtet se nuk ndryshon. Por kur është VELIJ EL EMRI mbi karrigen e udhëheqësis atëherë ai është Kryetarë me ligjimitet, dhe se dalja kundër tij është FITNE, MËKAT, DEVIJIM I MADH.. ndërsa kur është jashtë pushtetit atëherë ai është: I urryer, ka shpëtuar umeti nga ai dhe meritojnë urime. Çfarë peshore është kjo ?!!! Çfarë është vlera e urimit kur janë ndaluar këto, pos ata që i ka mëshiruar Allahu, për të thënë të vërtetën dhe që iu kanë vërsul kundër padrejtësive më herët.. Kush e bartë mëkatin e atij që e kanë djegur vetën, kur ai që është më i vlefshëm se ai nuk e ka thënë fjalën e hakut dhe nuk e ka nxjerrë në shesh atë kur ka qenë nevoja?!!

Dje e dogji Bu Azijzi vetën e tij në Tunizi, pastaj vazhduan në Algjeri edhe katër të tjerë, një në Moritani, dhe tjetri në Egjipt.. Përse detyrohet rinia islame që të djeg vetën e tyre ? Përse nuk gjendet asnjë çmim për të arrit deri tek drejtësia dhe liria pos me djegien e trupit apo burgimin apo përcjelljen apo ikjen nga shteti, apo përdhunimi i krenarisë dhe kërcënimi për jetesë dhe furnizime? A dëshirojnë vetëm muslimanët të vdesin prej gjithë tjerave krijesa ? A është se ne e urrejmë jetën? Nuk e dimë dispozitën e sheriatit? Po, ne i dimë të gjitha, por mbyllja e kompletuar, të gjitha rrugët janë mbyllur, pos djegies!!!! Allahu ia djegt zemrën çdo zullumqari inatçor mendjemadh.... e Allahu na mjafton neve dhe atë e kemi mbikëqyrës.

-------
Sqarim: Kjo temë është përkthyer para shum javësh apo diku mbi dy muaj, dhe per shkak të disa problemeve teknike që më ndodhën nuk munda që ta publikoj, gjithashtu nëse me jepet rasti që ta mbaroi edhe një pjesë të kësaj teme do ta sjelli edhe atë, por për momentin nuk kisha mundesi të punoj më tepër me këtë temë. Kërkoj nga gjith lexuesit mirkumtpim.
--------

Shkroi: Dr. Ekrem Hixhazi
Përktheu: Xhulejbib el Albani

forum-islamik.com

Hits: 227
Comments (0)Add Comment

Write comment
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequote SmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smaller | bigger

busy