Tregtia e motrës me All-llahun subhanehu we teala

"Jam e lumtur që ta jap  gjënë më të shtrenjtë, shpirtin tim, në rrugën e Allahut (subahenhu we te’Ala)”.
[Emanti i fundit i motrës së parë e cila e sulmoi Moskën]

Në emër të Allahut, Mëshiruesit, Meshirëbërësit

Të gjitha lavdërimet i takojnë vetëm Allahut, paqja dhe mëshira qofshin mbi Profetin Muhammed, sal’allahu alejhi ue selem, mbi familjen dhe shokët e tij.

Paqja, mëshira dhe bekimi i Allahut qoftë mbi ju, vëllezër dhe motra.

Dua, inshaAllah, t‘ia adresoj këtë mesazh motrave që mundohen sinqerisht në rrugën e Allahut, të cilat dëshirojnë të jenë të dobishme për fenë e Allahut, për hir të Allahut. Allahu thotë ne Kur’an:

“All-llahu bleu prej besimtarëve shpirtrat dhe pasurinë e tyre me xhennet. Luftojnë në rrugën e All-llahut, mbysin dhe mbyten. (All-llahu dha) Premtim të cilin e vërtetoi në Tevrat, Inxhill e Kur’an. E kush është zbatues më i sigurt i premtimit të vet se All-llahu? Pra, gëzonju tregtisë që e bëtë me Të. Ky është suksesi i madh”. (Teube, 111)

Të dashur vëllezër dhe motra, unë e kam bërë një marëveshje (tregti) me Allahun, se unë dua ta shkëmbejë shpirtin tim, me qëllim që ta arrijë Xhennetin. Ka ardhur koha për mua, që ta plotësojë pjesën time të marëveshjes.

Dashtë Allahu, unë do ta bëjë një operacion martir në rrugën e Allahut. Dashte Allahu, ky operacion martir do të jetë vetëm për hir të Allahut, për hir të fesë së Tij, në mënyrë që të ngritet fjala e Tij në tokë.

Motra, ju bëj apel që t‘i hapni sytë dhe ta shikoni të vërtetën, inshaAllah. Po ju tregojë, pasha Allahun, gjërat që i bëni ju, mënyra se si e kaloni zakonisht kohën dhe mundin tuaj nuk do t’i bëjnë fare dobi fesë së Allahut. Nëse më të vërtetë doni ta ndihmoni fenë e Allahut, ju duhet ta bëni një tregti me Allahun, në atë mënyrë si e kane bërë edhe sahabeshat në kohën e Pejgamberit (salAllahu alejhi we selem), në atë menyrë siç e kanë bërë shumë motra tjera para nesh. Këtë e bëri edhe motra jonë Hava Barajeva, Allahu e mëshiroftë.

Betohem në Allahun, kjo është më e mirë për ju, sepse Allahu urdhëroi luftën në rrugën e Tij. Gjëja e vetme që e kërkojmë nga Allahu është që të jetë i kenaqur me ne, që të jenë veprat tona të pranuara tek Allahu dhe ta kënaqin Ate.

Motra, subhanAllah, xhemati jonë po ballafaqohet me sprova dhe vuajtje – Kërkojë mbrojtjen e Allahut nga shejtani i mallkuar. Kërkoni mbrojtjen e Allahut nga kjo, nëse me të vërtetë doni ta ndihmoni Allahun, ta ndihmoni fenë e Tij, atëherë ju therras oj motra në shehidllëk në rrugën e Allahut.

Motrat e mija, subhanAllah, Allahu sot na ka dhënë mundësine që t’i shesim shpirtrat tonë në shkëmbim me Xhennet, pra si mund të qëndroni larg Xhennetit, kurse dyert e tij janë të hapura – Allahu ekber – dhe Allahu thotë: "Hyni brenda o robërit e mi, hyni brenda o robërit e mi".

Por duket që ne ende po preferojmë këtë jetë të përkohshme dukë thënë se kanë nevojë për ne këtu. Motra, pse e mbartni Hixhabin? Sa kohë humbni me motra të tjera? Ato llafe dhe muhabete të panevojshme, apo ato thashetheme janë armiku i dytë pas shejtanit, kërkojme mbrojtjen e Allahut prej tij, dhe kjo i bën shumë dëm xhihadit në rrugë të Allahut.

Në vend të ketyre muhabeteve të kota, më mirë është për ty që të japësh shpirtin tënd në rrugën e Allahut.

Pasha Allahun, i njoh shumë motra dhe i dua ato, e di që ato duan të jenë të dobishme dhe t’i shërbejnë fesë së Allahut, por ta dini të dashura motra të mija, dhe betohem në Allahun, se nuk ka dobi më të mirë apo më të madhe sesa ajo dobi që vijë nga shehidllëku për hir të Allahut.

Ne i terrorizojmë jobesimtarët, të cilet i kanë pushtuar tokat tona, dhe i kanë instaluar ligjet e tyre:

SubhanAllah! Si mund të jetoni në paqe o ju motrat e mija kurse jobesimtarët i kanë vendosur ato ligjë të bëra nga njeriu? Kurse jobesimtarët i kanë ngritur duart e tyre kundër Krijuesit tonë? SubhanAllah! Ngrituni dhe shitni shpirtrat tuaj!

Dhe o ju vëllezër, të cilët qëndroni ulur në shtëpitë tuaja, ju të cilët keni dhënë dorëheqje para faktit që jemi të sunduar nga jobesimtarët: Keni frikë Allahun! Në Ditën e Gjykimit ju do të merni përgjegjësi para Allahut, për atë që keni qëndruar në shtëpitë tuaja të ngrohta, për atë që keni qëndruar prapa ndërsa motrat tuaja i kanë shitur shpirtrat e tyre, ndërsa motrat nuk e kanë kursyer gjakun e tyre apo shpirtrat e tyre për hir të Allahut, për fenë e Allahut.

A ka diç më me vlerë sesa shpirti?

Betohem ne Allahun, se nuk kam asgjë tjetër përveç shpirtit tim, nuk kam të holla apo pronë që mund ta jap për Allahun. Pasha Allahun, sikur të kisha diçka tjetër të jap, atëherë do ta jipja ate. Por e kam vetem një shpirt dhe atë, kam vendosur t’ia jap Allahut. Po t’i kisha dhjetë shpirtra, do t’i jipja të gjithë!

U bëj apel të afërmëve të mi:

Nese do Allahu, shpejtë do t‘i dëgjoni njerëzit duke më mallkuar. Dikush mund të thotë “ajo është terroriste”, “bombarduese vetëvrasese”. Po, unë jam terroriste! Pse jam terroriste? Unë jam terroriste sepse  “terror” dmth të frikesosh dikënd, pra unë pa dyshim jam terroriste, sepse unë do t’u sjellë frikë jobesimtarëve, atyre që i kanë ngritur armët kundër nesh!

Ju më quani “bombadruese”, dhe unë them: Po, unë jam një bombarduese. Pse? Sepse unë kam zgjedhur vdekjen, ndërsa ju keni zgjedhur një jetë me plotë joshje dhe fitne. Një jetë, që është me plotë joshje. Kjo jetë e mallkuar. Unë zgjodha vdekjen, sepse vdekja në rrugën e Allahut (subhanehu we te’Ala) është jetë per mua.

Dhe kështu unë them me krenari: Unë jam terroriste dhe unë jam bombarduese.

Por duhet të ju tregoj, për mënyrën që keni zgjedhur ta shpenzoni kohën dhe paratë tuaja, pasha Allahun, do të jeni përgjegjës për këtë para Allahut!

Pra, mos më mallkoni mua, sepse nuk do të ketë dallim tek unë edhe nëse më kritikoni, ngase e gjithë ajo që ka rëndësi për mua, është arritja e kënaqësisë së Allahut. Unë jam e sigurt se jam në Rrugën e Drejtë.

Sepse, elhamdulilah, Allahu më ka mësuar, pra une ju nxisë që të zgjoheni dhe të shihni se nuk mund të vazhdoni të jetoni në këtë sistem të Kufrit.
Ju i keni parë se si jobesimtarët i kanë shpërndarë narkotikat e tyre, madje edhe tek fëmijët! Por përderisa ju nuk jeni prekur vetë drejtë përsëdrejti, atëherë ju qendroni mbrapa dhe qeshni duke thënë “kjo nuk është çështja ime”, vetëm kur dëmtoheni drejpërdrejt, atëherë ju befasisht thoni: “Këta njerëz janë armiqtë tanë dhe se jobesimtarët duhet të vriten!” SubhanAllah! Kjo nuk është e drejtë!

Profeti Muhammed (salAllahu alejhi we selem) ka thënë: “Ky ummet është sikurse një trup: nëse një pjesë është e lënduar, i tërë trupi e ndien paqetësinë dhe dhimbjen”.

Atëherë, pse ju nuk e ndjeni këtë dhimbje, nëse ju e quani veten Muslimanë? Pra, pse ti nuk ndien dhimbje, kur ata i burgosin vëllezërit dhe motrat tona, kur ata i torturojnë dhe i dhunojnë ato? Nëse ti e konsideron veten tënde si një pjesë të Ummetit të Muhammedit salAllahu alejhi we selem, atëherë pse nuk e ndjenë këtë dhimbje, pse ti qëndron ulur dhe i qetë në shtëpinë tënde? Pse ti i mallkon ata të cilët vullnetarisht ia dorëzojnë shpirtin e tyre Allahut, të cilët japin gjithçka që është e mundur në këtë jetë? Kjo jetë e përkohshme është e mallkuar – kërkojmë mbrojtjen e Allahut nga kjo! Si mund ta shijosh këtë jetë të përkohshme?

Motra të dashura: Kam parë – SubhanAllah – shumë motra duke blerë nje xhilbab për 7000 apo 9000 rubla. Të cilat blejnë zbukurime apo gjëra tjera për 300 apo 400 rubla. SubhanAllah! A nuk do të ishte më e mirë të shpenzohen këto para në rrugën e Allahut, të ndihmohen Muxhahidët në emër të Allahut? Shpërblimi do të jetë në Ahiret, pra ta keni frikë Allahun oj motra!

Frikësojuni Allahut, sepse nesër do të qëndroni para Tij!

Nuk e shoh asnjë gjë më të rëndësishme se sa t’ia jap shpirtin tim Allahut.

Disa mund të më quajnë një mumie e çmendur. Të afërmit e mi do të thonë: “Nëse ajo është nisur për këtë rrugë, nuk ka pasur asnjë mundësi nga ana jonë që ta ndalim atë prej kësaj rruge”. Natyrisht! SubhanAllah, Allahu ka thënë:

“Atë që e udhëzon Allahu, nuk ka kush që e humb”.

A nuk është kjo dëshmi e mjaftueshme?

Dikush do të thote se e kam bërë këtë për para, apo sepse e kam humbur burrin tim. Por pse nuk do të doja ta plotësojë marëveshjen time me Allahun? Mendojeni këtë!

SubhanAllah, e vërteta është më e mirë, është arsyeja më e mirë. Profeti Muhammed salAllahu alejhi we selem pyeti:

“A dëshironi ta dini, me kënd qesh Allahu?” Sahabët iu pergjigjen: “Po o i Derguari i Allahut!” “Janë ata, të cilet zhyten në mesin e armiqve dhe luftojnë derisa të mbyten. Dhe ata, mbi të cilet qesh Allahu, kurrë nuk do t'i prekë Zjarri, ata do të jenë të suksesshmit”.

Tani mendoni: Ai nuk tha ata që zhyten në mesin e armiqve në mënyrë që të luftojnë dhe të kthehen përsëri. Por që të luftojnë deri në vdekje.

Jam e kënaqur Allahu ma ka dhënë  mundësinë për ta shitur shpirtin tim, inshaAllah, kjo gjë nuk është diç që mund ta bëjë çdo njeri! Jam e kënaqur, elhamdulillah, dhe po ju them motrave të mija të dashura: Mos ngurroni t’ia shitni shpirtrat tuaj Allahut. Mos u pendoni: tregjet e Xhennetit janë hapur tani, por nesër keto tregje do të mbyllen. Dhe atëherë nuk do të keni ku ta shitni shpirtin tuaj.

Nxitoni për në Xhennet, gjërësia e të cilit është shumë më e madhe sesa e kësaj toke.

Nxitoni për në Xhennet o ju motrat e mija!

Vëllezërit e mi: Mjaft më qëndruat ulur në shtëpi.

Ka ardhur koha që ta ndryshoni veten tuaj.

Allahu ua haptë zemrat tuja!

Allahu ju udhëzoftë në rrugën e drejtë, dhe ua haptë zemrat tuaja për Xhihad, dhe ju bëftë më të dobishëm në fenë e Allahut sesa që jeni tani.

InshaAllah, fitorja do të jetë e jona, ose fitorja ose Xhenneti.

Edhe nëse nuk ka fitore, do të ketë Xhennet inshaAllah.

Allahu Ekber! Allahu Ekber! Allahu Ekber!

Paqja, mëshira dhe bekimet e Allahut qofshin mbi ju.

Mos na harroni në duatë tuaja.

Ensarul-Muxhahidin

Përktheu: Teuhid.NET

www.teuhid.net

Hits: 618
Comments (2)Add Comment
...
written by kalorsit e luftes per rrugen e Allahut do te nisen, March 10, 2011
All-llahu e parnoft skarifikimn e saj per ne rrugen e tij
...
written by ebu omar, March 10, 2011
ende sjemi gati... ne jemi ne kohen e davetit ... ju shitni shpirtat ne dot bejme davet,,, ne presim qe tia filloje dikush e pastaj ne ti shkojme mbrapa... ne duhet tbehemi me numer me shume se qafirat qe tia fillojme xhihadit... ne duhet ne duhet ne duhet... po ne te vertet ne me veprat tona tregojme se nuk e duam Allahun me shume se gjithqka tjeter... dhe arsyetim mos te kerkoje ASKUSH PREJ NESH qofte hoxhe qofte njeri i thjeshte... Allahu e pranoft motren ne xhennetin e TIJ Firdeus

Write comment
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequote SmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smaller | bigger

busy