E gjithë kjo që deri tash po ndodh, nuk ka filluar sot, as dje, as para disa dite ne kalanë e Shkupit.
Kjo ka filluar më herët, atëherë kur muslimanët u dobësuan në tokat tona. Filloi atëherë kur njerëzit filluan të vrapojnë pas epshit edhe dunjasë.
Ishte pra, viti 1689 kur Gjenerali Austro-Hungar e okupoi Shkupin dhe i vuri flakën, që sipas arsyetimeve të tij, edhe pse unë nuk e besoj që ka pasur epidemi.
Ja fjalët e tij pasi që i vuri flakën dhe shkoi:
"Shkupi është qytet i gjërë,jo shum më i vogël se Praga, ndoshta edhe sa Praga. E gjeta të braktisur, pa vlerë dhe dobi, ishte me furnizim të pasur dhe produkte. Njerëzit të paktë që kanë mbetur të frikësuar shëtisin nëpër rrugë. Më vjen keq për ndërtesat që deri më tash nuk i kam pare, Xhamitë të ndërtuara nga mermeri më i mirë dhe zbukurime prej ari të cilat edhe në Romë do t’ju kishin vë rre, gjëra të vjetra dhe kopshte, që patjetër duhet t’i ve flakën."
Pas kësaj kanë mbetur vetëm ndërtesat e ndërtuara prej guri.
Pastaj ,erdhi edhe fundi i Perandorisë Osmane, në vitin 1909 filluan trazirat,dhe Shkupin, i cili atëherë quhej UESKUB, u ndërua në SKOPLJE, për fat të keq.
Pastaj filluan gjithashtu me rrënimin e objekteve Islame, filluan prej te Burmali Xhamia e cila gjindej në Qendrën e Shkupit, sipas transmetimeve të mëhershme ajo xhami është prishur për shkak se kanë menduar se në themelet e asaj xhamie ka pasur kishë, mirëpo asnjëherë nuk u gjet ajo kishë, gjithashtu një tjetër Xhami që gjendej në anën e majt të lumit Vardar, që quhej Pajko Xhami, gjithashtu një xhami tjetër e cila nuk e di se si quheshte, por ka qenë në afërsi të bregut të lumit që gjendej në pjesën që tash gjendet Radio Televizoni i Maqedonisë, më tej ka patur edhe një Xhami tjetër që në atë vend tash gjendet Gjykata Supreme e Maqedonisë.
Pastaj erdhi Komunizmi..... e pastaj ... filluan që mos të lejojnë të thirret ezani nëpër xhami, ju pengonte ezani që hoxha thirrte: EJANI NË NAMAZ,EJANI NË SHPËTIM..... pastaj nuk i lejuan të mësojnë Kur`an, ata e dinin se prej nga vjen drita dhe burimi i diturisë...,pastaj e larguan hixhabin që kjo ishte direct prekje në nderin e muslimanëve,...... pastaj shkuan edhe më tej...... shkollat i bashkuan, që mos të ketë më shkolla të ndara për meshkuj dhe për femra, por qëllimi i tyre ishte që rinia jonë të modernizohet (sipas tyre), atyre ju pengonte një muslimane e mbuluar apo një musliman qe lexonte Kur`an....... më pastaj siç dihet, deri në vitin 1900-1910 këtu kanë shkruar me shkronja arabe,…. po vëllezër, me shkronja arabe, edhe pse për dike duket si ender, por jo, është realitet, paramendoni nëse deri tash do ti kishim shkronjat arabe si shkronja shkrimi, me siguri se do të ishim me të ditur sepse Kur`ani është në gjuhën arabe, e gjithë dituria islame është në gjuhen arabe.... e ndërruan edhe këtë....për fat të keq..... viti 1963 solli edhe më teper dëm ... ishte një termet i tmershëm që e tronditi 90% të qytetit dhe e shkatëroi, mirëpo... disa xhami në Çarshinë e Vjetër ishin të forta edhe pse ato asnjëherë nuk i rindertuan... kaloi komunizmi, erdhi edhe më e keqja, demokracia..... e gjithë kjo filloi në vitin 2000/2001 ,ata filluan ti djegin xhamitë, filluan të vrasin civil, femije gra dhe pleq.....i kemi parë me mija fotografi, sa e sa shtëpi janë djegur që deri ditën e sotme janë po në atë gjendje dhe nuk jan rindërtuar, sa e sa xhami janë djegur në Tetovë, Haraçinë, Kumanovë, Prilep dhe Manastir... vetëm gjatë luftës së 2001-shës.
Më pastaj erdhi edhe më e keqja..... e vendosën Kryqin e madh 66 metra në pikën më të lartë të Shkupit, çdo kush që zgjohet të mendon se është në kishë, estagfirullah, në atë kohë askush nga krerët musliman apo ata shqiptarë nuk intervenoi, dikujt nuk i interesonte se ç’po ndodh me muslimanët apo shqiptarët e Shkupit, e kishin dertin e qyteteve tjera, siç edhe e pohuan disa me gjuhët e tyre kur thane se: Ndërtoni çfarë të dëshironi në Shkup, por në këtë qytet mos prekni…
Deri kur muslimanët do të manipulohen...... sa e sa luftëtarë u tradhëtuan... vetëm pas 2001-shës jane vrare mbi 350 njerëz (shumica luftëtarë), që i mbrojtën shtëpitë dhe vatanin e tyre nga armiku.
Deri kur muslimanët do të mbushen mend që mos të manipulohen nga partitë politike..... të cilët sipas enciklopedisë botërore, shqiptari njihet nga trimeria dhe besa e dhënë.
Allahu na ruajtë nga kto sprova vëllezër dhe motra, inshAll-llah Allahu na forcon Imanin dhe jemi të fort dhe të bashkuar, të bashkuar mund t’i arrijmë qëllimet dhe t’i kundërvihemi armikut.
Përgatiti: Ebu Umar (Vëllau e ka të kryer fakultetin e "drejtësisë" në Shkup)
Teuhid.NET

ALLAHUME INNI ESELUKE XHENE UE EUDHU BIKE MINEN NAR AMIN ALL-LLAHUME ALEJKE BIL KUFAR BIL MUNAFIKUN BIL MASON BIL MUSHRIKUN AMIN AMIN AMIN ALL-LLAHUME ENSURNA MUXHAHIDINE FI SHISHAN FI AFGANISTAN FI IRAK FI ERUPA FI JEZAERA FI AFRIKA FI KAFKAZ FI ASI FI KULI MEKEN AMIN AMIN AMIN