Një ditë isha duke shikuar një emision për dy heronjë,shehidët Ebu Umar al-Baghdadi dhe Ebu Hamza al-Muhaxhir, Allahu i pranoftë si shehida.
Në emission diskutohej në lidhje me biografinë e tyre dhe treguan një foto të Ebu Umarit. I thash vetes sime: “unë e kam parë këtë njeri”.
Në emision gjithashtu diskutohej edhe për qytetin e tij, qyteti Hadithah, ku unë kam jetuar për gjatë ditëve të mia të Xhihadit në Irak. Kur ata e përmendën xhaminë në të cilën Shejh Ebu Umar e ka përdorur për të predikuar, ju thash atyre rreth meje “unë jam falur në atë xhami”.
Kur ata e përmendën pseudonimin e parë të Ebu Umarit dhe emrin e të birrit të tij të madh “Mahmud”, u trondita. Si udhëheqës i Shtetit islamik të Irakut, nuk ishte askush tjetër përpos shejhut prapa të cilit jam falur në atë xhami modeste të qytetit të Hadithah.
Historia ime me Shejh Ebu Mahmudin (Ebu Umar el-Baghdadi), dhashtë Zoti i pranoftë ata si shehida, filloi kur udhëheqësi im: Ebu al-Afghan,me pyeti mua që të shkoj me te për të vizituar një njeri të denjë në qytetin e Hadithah dhe të kordinojë aktivitetin e grupit me te.
E gjithë kjo ndodhi pasi që Ebu Musab el-Zarkawi, shehid InshAll-llah, ia dha besën Usama ibn Ladenit, Allahu e ruajtë.
Unë dhe udhëheqësi im Ebu al-Afghan shkuam dhe u takuam me sheih Ebu Mahmud. E përshëndetëm ate dhe ai na ftoi në shtëpinë e tij ku ai na priti me një mikpritje të madhe. Unë mendova se ata donin të flasië vetëm, kështu që, u largova. Shejh Ebu Mahmud më tha: Eja këtu, ju jeni ata që na mësoni fenë tonë.
Ky ishte një takim i bukur ku fjalët ishin të zgjedhura si frutet më të mira. Shejh Ebu Mahmud ishte i sinqerti, bujarë dhe modest. Ai çdoherë kur fliste me Ebu Afghanin, iu drejtonte me fjalën “Shejhu im”. Ai fliste të vërtetën, duke e pranuar nga të tjeret (mendim) dhe kërkonte luftimin e amerikanëve.
Disa ditë pas takimit tone, shejh Ebu Mahmudi u bashkua me Tanzem al-Qaeda fi Bilad al-Rafidain (Al-Kaeda në vendin e dy lumenjve).
Me pas, isha i preokupuar me ngjarjet dhe e harrova tërësisht atë takim, perderisa shejh Ebu Umar al-Baghadi u vra dhe TV kanalet treguan foton e tij dhe treguan historinë e tij. Atëherë më, mu kujtua ai takim dhe mu kujtuan edhe fjalët e të Dërguarit të All-llahut, sal’allahu alejhi we selem: “Allahu lartëson ata që janë të përulur për te “.
Shejh Ebu Mahmud filloi si udhëheqes i Shtetit Islam të Irakut dhe udhëheqesi jonë Abu al-Afghan u bë një nga komandantët e Ushtrisë Islamike të Irakut, Allahu i pranoftë ata në mesin e shehidëve.
Ata nuk shihnin se kush ka qenë udhëheqës (emir) dhe se kush ka qenë komandant (ma’mur), por ata luftuan për ta lartësuar fenë e All-llahut subhanehu we teala. Nuk e shikonin fare këtë botë të parëndësishme. Qëllimi dhe vendi i tyre ishte aty ku mund t’I shërbenin kësaj feje.
Allahu i mëshiroftë dëshmorët tanë.
Falënderimi i qoftë All-llahut, të Lartësuarit, Krijuesit të gjithësisë.
Përktheu: Teuhid.NET
www.teuhid.net