Me emrin e Allahut. Të gjitha falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe mëshira e Tij qofshin mbi të dërguarin e Allahut, familjen e tij, shokët e tij dhe ata që e pasuan ate.
Për vëllezërit e mi muslimanë kudo që gjenden, paqja, mëshira dhe bekimi i Allahut qoftë mbi ju.
Në fillim, do të ju flas sot juve në lidhje me shehidllëkun e tre vëllezërve: Imrouzi Hashim Nur, Nur Ali Ghufran Hashim dhe AbdulAziz Imam Samodra, Allahu i pastë mëshiruar. Këta vëllezër të guximshëm dhe të palëkundur që vrapuan për tek Zoti i tyre, të cilët nuk ndryshuan dhe nuk u tërhoqën aspak, as nga bindjet e tyre po as në vendosmërinë e tyre, por as nga Xhihadi në rrugë të Allahut për t'i larguar armiqtë e Islamit nga tokat e tyre.
Ata e dinin çmimin e kësaj rruge, andaj edhe e paguan atë me dëshirë, pa treguar asnjë lakmi. U mërzitën nga udhëtimi i gjatë dhe i vështirë i torturës, burgimit dhe nënshtrimit. Pranuan dënimin (torturimin) që ju është dhënë atyre me gëzim, duke marrë atë si myzhde (shehidllëkun). Pastaj, vazhduan me nderë për tek Zoti i tyre, duke refuzuar që të kërkojnë falje tek çdo sundimtarë tiran, ose të kërkojnë mëshirë nga disa kriminelë. Ndoqën shembullin guximshëm të shokëve të Pejgamberit, sal'allahu alejhi we selem, Allahu qoftë i kënaqur me ta, të cilët ishin të gatshëm të përballen nga dëshira e tyre dhe gëzimi i tyre me vdekjen.
Ata ndoqën shembullin e të respektuarit, Khubaib ibn Adi, radijallahu anhu, që tha:
“Derisa unë vdes si Musliman,
nuk e kam aspak dert se në cilën anë me vjen fundi për Allahun,
ngase është në Rrugë të Allahut, dhe nëse do Ai,
do t’i bekojë këto copa mishi të copëtuara...”
Ndoqën shembullin e të nderuarit Xhafer ibn Ebi Talib, që tha:
“Si më merr malli për Xhenetin dhe afërsinë e saj,
për pijet dhe freskinë në të. Dhe Roma,
ndëshkimi i saj është afruar,
nëse i takoj, unë do t’i sulmoj ata.
Ndoqën shembullin e të nderuarit Abdullah in Rewaha kur ai tha:
“.... por i lutem të Gjithëmëshirshmit për Mëshirën e tij,
për goditje në gjymtyrë që hedh gjakun larg,
goditje thike nga duar të etura,
apo goditje shigjete që copëton mëlçinë dhe organet e brendshme,
që kur të kalojnë pranë trupin tim të thonë,
o Ti që i Udhëzon luftëtarët,
ky vërtet ka qenë i udhëzuar. ”
Dhe kur ai tha:
“ Betohem, o ti shpirti im se do të nënshtrohesh.
Do të nënshtrohesh me dëshirë apo pa dëshirë.
Ç’është puna me ty që e urren Xhenetin,
kur ai i mbledh njerëzit rreth vetes, e kur zëri i tij bëhet më i fortë. ”
Gjithashtu, ka thënë:
“O shpirt! Nëse nuk vritesh, do të vdesësh.
Ky është gjykimi i vdekjes që e ke patjetër ta vuash.
Çdo gjë që dëshirove, t’u dhurua,
nëse vepron sipas kësaj, do të kishe qenë i udhëzuar. ”
Allahu i mëshiroftë vëllezërit e guximshëm dhe të vendosur që dhanë jetët e tyre në Sunnetin e Mësuesit të gjeneratave. Mësuesi Sejid Kutub, Allahu e mëshiroftë, kur i ofruan për të nënshkruar që të kërkon falje për fajësinë e tij, e tha një fjalë të famshme dhe të njohur: Në të vërtetë, gishti i cili dëshmon Njësinë e Allahut në çdo lutje, refuzon të shkruan dhe të kërkon falje tek një tiran". Ai, i cili dijetarëve të qeverisë, punëtorëve të saj dhe të tjerëve para se të mbytet kur ata deshën të ja përkujtojnë fjalën La ilahe il-lallah, ju tha: "Ju i mbushni barqet tuaja duke e thënë këtë fjalë, ndërkohë që ne vdesim për të".
Rrëfyesi: Vëllai i guximshëm, dëshmori (InshAllah), Ebu Ali Osama Ghugran Nuri Hasimi, Allahu e mëshiroftë, tha:
"Për të gjithë muxhahidët kudo që janë, Allahu ju shpërbleftë juve. Për vëllanë tonë, shkëlqesia e tij, shejhun mësues, Ebu Abdullah Osama ibn Laden dhe vëllanë tonë, shkëlqesinë e tij Ejmen Dhawahiri, dhe vëllanë tonë, shejh Mullah Muhamed Omar dhe vëllanë tonë, shkëlqesia e tij, shejh Ebu Omar el-Baghdadi, udhëheqësi i shtetit Islamik të Irakut, dhe për të gjithë ata që përkrahin Xhihadin dhe Muxhahidët, në Amerikë, Europë, Australi, Afrikë, Azi dhe kudo që gjinden. Ata në Afganistan, Çeçeni, Palestinë, Filipinë, Kashmir, Assam, Pakistan, Turkistan, Sudan, Liban, Arakan, Tajlandë, Kosovë dhe kudo që gjinden. Allahu ju mbrojt dhe ua mundësoftë të jeni nën kujdesin e Tij dhe të ju bëjë nga robërit e mirë të Tij dhe muxhahidë të vërtetë. Paqja, mëshira dhe bekimi i Allahut qoftë mbi ju.
O vëllezër muxhahidë. Unë ju këshilloj që të kujtoni Allahun dhe të vazhdoni Xhihadin tuaj kundër tiranëve dhe idhujtarëve, veçanërisht Amerikës së pa fe, shtypësit penal dhe aleatëve të tyre si dhe kundër ndihmuesve të tyre nga munafikët dhe kafirat.
Në fund, e këshilloj grupin fitimtarë që të luftojnë në rrugën e Allahut kudo që janë; të jeni të bashkuar si vëllezër dhe të bashkuar rresht. A nuk e keni dëgjuar fjalën e Allahut, subhanehu we teala: “Allahu i do ata që luftojnë në rrugën e Tij, të rreshtuar si të jenë ndërtesëe fortifikuar”. (Al-Saff: 4)
Dhe besoj, e Allahu e di më së miri, se secili grup i muxhahidave që lufton Amerikën dhe aleatët e saj kriminel kudo që janë, duhet t'i bashkëngjiten Al-Kaidës nën udhëheqjen e shejhut, mësuesit, Ebu Abdullah Osama ibn Laden, Allahu e mbroft atë. Në këtë (bashkëngjitje) ka bekim dhe nderim si dhe forcim të Xhihadit, Muxhahidëve, Islamit dhe muslimanëve, dhe kjo i frikëson armiqtë, veçanërisht Amerikën dhe aleatët e saj.
Shejh Ejman: Allahu pastë mëshirë për ata, ky është një mësim për tagutët që kurrë nuk do ta harrojnë. Ai i mësoi ata se agresioni i tyre kundër Umetit Islamik në Afganistan dhe në vendet tjera të botës islame, nuk do të harrohet dhe nuk do të kalohet pa paguar çmim për të. Lus Allahun që t'i jep shpërblim dhe ta pranojë si shehid, gjithashtu kërkojë që vëllai të bëhet shembull për vëllezërit e tjerë dhe pjesën tjetër të Muxhahidëve kudo që janë. Gjithashtu kërkoj nga Allahu teala, që t'i liron vëllezërit e burgosur në Indonezi dhe në burgjet sekrete të kryqëzatave, si dhe të gjithë të burgosurit tjerë musliman në vende tjera.
Dhe i përkujtoj kryqtarët se mbytja e vëllezërve tanë heronj, vetëm se do të rrisë vendosmërinë tonë, me ndihmën e Allahut do të ju shkaktojë dëme për të ju larguar nga tokat Islame. Pejgamberi sal'allahu alejhi we selem, ka thënë: “ Devotshmëria nuk vdes (6:22), mëkati nuk harrohet, dhe El-Dejjan (Ai që Shpërblen) nuk vdes. Pra bëhu si të duash, por do të marrësh ate që meriton.”
Rrëfyesi: Në bisedën e tij të fundit, dëshmori hero, siç e konsiderojmë ne, Imrouzi Nuri Hasimi, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: "Mesazhi im për Australianët: Mos ejani më në vendet tona. Jam i sigurt se kolegët e mi, do të ju sulmojnë juve përsëri!"
Shejh Ejmen: I drejtohem vëllait tim musliman në Indonezi dhe kudo që gjinden, me dy mesazhe:
E para: Se xhihadi është obligim individual (fard ajn) mbi çdo musliman, derisa t'i pastrojmë tokat e muslimanëve nga armiqtë të cilët kanë nisur një kryqëzatë të re kundër muslimanëve nën udhëheqjen e Amerikës, duke mbajtur një aleancë të ngushtë me hebrenjtë dhe kryqtarët perëndimorë në tokat muslimane, duke vjedhur burimet (naftën) e tyre, duke shkatërruar çdo gjë të shenjtë të tyre, duke zënë vendet e shenjta të tyre, duke fyer Kur'anin dhe Profetin e tyre, duke ndryshuar fenë e tyre.
E dyta: Se qeveria e Indonezisë dhe të gjitha qeveritë e tjera në botën islame, janë vetëm roje të interesave çifute. Janë ata që mbikëqyrin tregtinë e haramit dhe epshit dhe mu ata, janë kthetrat e kryqtarëve kundër Islamit dhe muslimanëve.
Tema e dytë për të cilën dëshiroj të diskutoj, është dredhia e regjimit të Al-Saudit në Kombet e Bashkuara, nën titull të "Dialogut Ndërfetar", në të cilin, regjimet tjera të botës arabe dhe muslimane, kanë marr pjesë. Kjo është një dinakëri e qartë për një kompromis të drejtpërdrejtë me Izraelin për një takim publik me kryetarin e saj.
Me këtë takim teatral dhe të pritur, qëllimi i vërtetë i konferencës ishte i ekspozuar, e cila nuk ishte gjë tjetër përveçse, përgatitjen e arabëve dhe muslimanëve për të pranuar pushtuesit çifut si vëllezër në besim!
Abdul-Bari El-Atwan: Qëllimi i vërtetë i kësaj konference ishte për të stabilizuar marrëdhëniet me çifutët, që kohës fundit, fjala "stabilizim politik" është bërë një fjalë shumë e rrezikshme. Normalizimi mund të diskutohet edhe në kahe fetare, ose "dialogut ndërfetar".
Kjo ka ekspozuar rrolin e rrezikshëm të luajtur nga Al-Saudi dhe ndihmësit e tyre, shërbëtorët e tyre, predikuesit e tyre dhe studiuesve kundër Umetit musliman dhe të drejtat e ummetit. E njëjta familje e Saudit që mashtroi palestinezët në revolucionin e vitit 1936 dhe kërkoi që ata të mos revoltohen nën pretekstin se miqtë e tyre britanikë mund t'i përmbushin kërkesat e tyre ndonjë ditë, dhe tash përpiqet ta tradhtoj Umetin për të kënaqur ata (britanikët) për të ruajtur fronin e tyre, vjedhjet e tyre, korrupsionin dhe plaçkitjet e tyre me avionët e tyre. Familja e Saudit, janë ata që dolën me iniciativën e paqes dhe pastaj dolën me propozimin e "Emirateve të Paqes" në Bejrut, që kishte për qëllim dhe pranonte legjitimitetin e Izraelit dhe dorëzimin e shumicës së Palestinës.
Rrëfyesi: Kjo është iniciativa e njëjtë të cilën presidenti izraelit e vlerësoi në këtë konferencë teatrale: Megjithatë, ne mund të ndërtojmë një të ardhme të re. Kjo, sot më duket më e realizueshme, si propozim i Saudisë...
Rrëfyesi: Këtu, Peresi u përqendrua të thotë diçka, duke iu adresuar delegacionit saudit: "Uroj që zëri juaj të bëhet zëri mbizotërues në të gjithë rajonin, tek të gjithë njerëzit".
Rrëfyesi: Pastaj, Peresi vazhdoi me falënderimet e tija për propozimin, duke thënë: "Ky propozim, tregon dhe ofron shpresë për popullin dhe frymëzon besimin në kombe".
Abdul-Bari el-Atwan: E kam dëgjuar Shimon Peresin duke e dhënë mendimin e tij, që tha: "O burra, lejoni që të vijmë së bashku për të luftuar terrorizmin dhe terroristët, ata që duan të na vrasin". Çfarë deshi Peresi të thotë me këtë? Ai do të thotë se ata duhet të bashkëpunojnë me arabët, së bashku me pjesëmarrësit e saj në konferencë kundër lëvizjes së rezistencës - kundër lëvizjes islamike në Palestinë, kundër Hamasit, Xhihadit Islamik, Frontit Popullor, kundër të gjitha grupeve të cilat rezistojnë kundër planit të Izraelit, që, sipas Peresit, të gjithë janë terroristë. E njëjta gjë vlen edhe për rezistencën në Irak, e njëjta gjë vlen edhe për rezistencën ne Afganistan. Kjo është diçka shumë e dhimbshme që Peresi është bërë një partner kundër vëllezërve tanë, një partner në një front kundër vëllezërve tanë të cilët janë për rezistim dhe për ngritje të flamurit të Islamit. Ne kemi ofruar një ofertë për Shimon Peresin, një ofertë islamike, të na akuzojë, ta akuzojë rezistencën, ta akuzojë luftën e armatosur, t'i akuzojë të gjitha llojet e luftës, ndërsa ai le të vazhdon me terrorizmin e tij. Sa për terrorizmin e tij të cilin ai e vazhdon, nuk ishte i përmendur nga ana e arabëve ky terrorizim aktual i izraelit.
Në ditën kur u mbajt konferenca, katër persona u mbytën në Gaza. Para asaj, gjashtë persona tjerë u vranë në Gaza. Izraeli ka depërtuar brenda thellë në Gaza, duke ia prerë energjinë elektrike në të njëjtën ditë kur u mbajt e ashtu quajtura "Konferenca për Dialog ndërfetar".
Gjëja më e rrezikshme që ndodhi, se Peresi gjithë kohën ishte i përqendruar kah sauditët. Tzipi Livni, ministri i Jashtëm, ndoshta në të ardhmen edhe kryeministër, tha se Propozimi i paqes ka nevojë për ndryshime dhe diskutime. Mirë. Pse ata të përqendrohen në propozimin e paqes arabe? Për shkak se nuk përfshinë kthimin e të drejtave të palestinezëve...
Shejh Ejmen: Regjimi i Al-Saudit nuk pushon në komplotet e tyre kundër Xhihadit në Irak. Ishin ata që morën pjesë me Amerikën që financuan bandat kafire - Këshillat e Zgjimit. Ishin ata që financuan parti të ndryshme politike, dijetarët e tyre janë ata që dhanë ndalesë për përkrahjen e Xhihadit në Irak. Ishte regjimi i Al-Saudit që çoi Hamasin të nënshkruan marrëveshjen në Mekë, për të detyruar që të pranojnë rezolutat ndërkombëtare për njohjen e legjitimitetit të Izraelit dhe për t'i dhënë pjesën më të madhe të Palestinës.
Pika e rrezikshme që dua të gjithë Muslimanët t’i kushtojnë vëmendje është roli famëkeq i luajtur nga dijetarët e regjimit të Saudisë dhe të ngjashmit e tyre. Ata jo vetëm që thërrasin në vëllazëri me adhuruesit e gurëve dhe drunjve shkaku i të kuptuarit të tyre të devijuar, aq më tepër është bërë e qartë për të gjithë që mund të shohin, se ata i përhapin këto trillime në shërbim të planit Sionisto-Amerikan, i cili kërkon t’i japë fund rezistencës Islamike për të hapur rrugën e okupimit Sinoist mbi tokat e Muslimanëve, këtë e bëjnë duke pranuar legjitimitetin e Regjimit Sionist dhe duke thirrur që ata mos të konsiderohen si armiq, e gjithë kjo përmes marrëzisë së dialogut ndërfetar që shpërndahet me shpejtësi nga Meka në Madrid, e pastaj në Nju Jork, dhe atë që akoma kemi për të parë.
Dr. Sad El-Fakih:.... është arsyeja e njëjtë, pyetja e njëjtë që vetë imponohet, që nëse vendi e përkrah Islamin, atëherë pse e financon luftën në Irak, pse e financon luftën në Afganistan, pse gjithmonë vepron sipas dëshirave të Amerikës, dhe pse mbështet çdo plan Amerikan për këtë rajon? E njëjta pyetje shtrohet vetvetiu, nëse Mbretëria e përkrah Islamin, atëherë pse ripërtërirësit nga dijetarët e moshuar, ndoshta rreth 200-300 nga ligjëruesit më të mirë janë hedhur në burgje, dhe pse janë larguar 3000 njerëz nga posti –Hatib- , fakt ky që vetë Ministria e Punëve Islame e pranon, duke u bazuar në kërkesat e Amerikës?
Prezantuesi: A është ajo që menduat kur thatë "hipokrizi politike" se ka pasur hipokrizi politike...?
Dr. Sad El-Fakih: Sigurisht...secili që e di realitetin e asaj që ndodh në Mbretërinë e Arabisë Saudite e di se Mbretëria e Arabisë Saudite përdorë një numër të dijetarëve si një front për të legjitimuar gjërat (që i konvenojnë) dhe pas kësaj jo vetëm që angazhohen për çdo korrupsion, por angazhohen edhe për luftë kundër Islamit.
Abdul Bari el-Atwan: Dy pika kanë tërhequr vëmendjen time. Në rregull... Ku janë dijetarët e umetit? Sheikhu i Azharit ishte prezent, më saktë ai ishte një dëshmitar fals i kësaj ngjarje. Ku janë dijetarët tjerë? Ku janë dijetarët e umetit? Pse ata nuk flasin? Ku janë dijetarët e Saudis? Pse ata nuk e ngritin zërin e tyre? Pse ata nuk flasin ashpër në këtë çështje? Unë jam i habitur! Ku janë dijetarët e Egjiptit? Ku janë dijetarët e Sirisë? Ku janë dijetarët e Gadishullit Arabik? Ku janë dijetarët e Afrikës Veriore? Pse ne nuk e dëgjojmë asnjë fjalë të vetme prej tyre? Pse ne ... ne nuk jemi dijetar të islamit. Ne nuk jemi njerëz që mund të japim fetva ... Ne nuk jemi “shkëlqesia e tij, dietar...” Ne flasim... ky nuk është obligimi ynë... Sigurisht se është një obligim... por... kjo nuk është... është prioritet i dijetarve të flasin. Ku është sheikh Jusuf el Kardavi? Pse sheikh Jusuf el Kardavi nuk thotë asgjë? Pse ne nuk e dëgjojmë zërin e Kardavit? Inë e thërras atë eja dhe fol. Pse ne nuk dëgjojmë madje edhe një fjalë të vetme prej tij për këtë dialog i cili prej një dialogu ndërfetar u bë një dialog politik me prezencën e Shimon Peresit dhe Tzipi Linit?
Sheikh Ejmen: Në të njëjtën vi ishte edhe shejhu i Azharit, Tantavi dhe myftiu i qeverisë së Egjiptit Ali Xhumah, që të dy ishin pjesëmarrës në këtë konferencë komike, ata që gjetën vend ë mjaftueshëm në zemrat e tyre që të kenë dialog me çifutët dhe krishterët dhe adhuruesit e drunjve dhe gurëve dhe vazhduan në linjë të njëjtë si hipokrizia ndërkombëtare të cilët përpiqen që ti pranojnë okupatorin izraelit si vëllezër dhe pronarë të Palestinës, dhe ata nuk mund të gjejnë vend në zemrat e tyre për besimin e muxhahides Vafa Konstantin, të cilët shpejtuan për ta dorëzuar tek gjyqet hetuese Koptike (krishtere) e cila ka mbrojtjen e Amerikës, ku asnjëri nuk e di se a është gjallë apo jo. Për më tepër qeveria qyqare e Egjiptit nuk guxon madje as të pyet për të. Kjo tregon aleancën dhe nënshtrimin e tyre ndaj autoritetit të Amerikës krishtere. Çka është për tu habitur se familja e Saudit dhe të dashurit e tyre nga sunduesit e tokave tona të cilët për dialog ndërfetar dhe afrimin e religjioneve si fshehje që publikisht mos ta pranojnë legjitimitetin e Izraelit janë prej njerëzve që më së paku kanë dialog me popullin e tyre.
Ata janë njerëzit që më së shumti kursejnë në mbylljen e hendekut ndërmjet tyre dhe umetit të tyre, me pushimin e shtypjes së tyre, korrupsionin dhe tradhtisë. Së paku çka presim prej tyre është që ata ta tregojnë arsyen e tyre për nënshtrimin dhe skllavërimin e popullit të tyre musliman që janë nën ta. Ata janë të gatshëm të flasin me çdonjërin që amerikanët u urdhërojnë, por ata nuk janë të gatshëm të vinë afër popullit të tyre musliman dhe të diskutojnë me ta ashtu siç diskutojnë ata me çifutët, krishterët dhe adhuruesit e drunjve dhe gurëve. Ata nuk janë të gatshëm ta ndalin aleancën e tyre me Amerikën dhe përkrahjen e forcave të tyre me baza dhe furnizime. Ata nuk janë të gatshëm ta mohojnë njohurinë e tyre për legjitimimin e Izraelit ose dorëzimin e pjesës më të madhe të Palestinës. Atje janë. Ata nuk janë të gatshëm që popullit të tyre dhe myslimanëve tua japin lirinë që ata vetë ti zgjedhin udhëheqësat e tyre. Ata nuk janë të gatshëm që myslimanëve tua kthejnë pasurinë që ua kanë vjedhur dhe plaçkitur. Ata nuk janë të gatshëm ti lirojnë dhjetëra mijëra të shtypur nëpër burgjet e tyre. Ata nuk janë të gatshëm ta bëjnë këtë, madje as pak, po as që udëheqësat e tyre në Washington, Londër, Tel Aviv do tua lejojnë ndonjëherë këtë. Nëse e bëjnë, umeti do ta lirojë vetveten prej tiranisë së këtyre udhëheqësave; do të zgjedh udhëheqësa të ndershëm dhe do ta pregaditë veten e tij dhe ti zmbraps okupatorët pushtues prej tokave muslimane, dhe ta ndalin vjedhjen e tyre dhe plaçkitjen e pasurisë së myslimanëve.
E sa për dialogun e tyre në këto konferenca, ata kanë dy motive:
1) Motivi gjeneral, i cili është tu thotë Cezarave të Shtëpisë së Bardhë dhe aleatëve të tyre çifut dhe evropian, se ata janë me ta kundra popullit të tyre. Ne jemi me ju me pranimin tonë në legjitimitetin e Izraelit kundra umetit tonë, i cili e mohon legjitimitetin e tij. Ne jemi me ju në plaçkitjen tuaj të pasurisë së muslimanëve kundra popullit tonë, i cili kërkon që ti kthehet. Ne jemi me ju në okupimin e tokave Islame kundra popullit tonë, pararoja e muxhahidave e cila ka kërcyer para për tju zmbrapsur juve. Ne jemi me ju për ta vazhduar këtë nënshtrim dhe skllavëri, plaçkitje dhe korrupsion kundra popullit tonë, i cili kërkon liri dhe drejtësi, reforma dhe ndershmëri. Ne jemi me ju në heqjen e ligjit islam për qeverisje kundra popullit tonë, i cili insiston që të gjykohet me të. Ne jemi me ju kundra xhihadit, të cilin ne të dy e quajmë terrorizëm. Ne jemi me ju në çdo luftë tuajën kundra Islamit me pasurinë tonë, politikën, mediumet dhe fetfatë e dijetarëve të cilët ja atribuojnë veten e tyre islamit.
Dr Azam al Temimi: Kjo është gjëja më qesharake dhe më dëshpëruese, që nëse këta të cilët flasin në emër të islamit do të recitonin suren El-Fatiha, gabimet e tyre do të ishin edhe më tepër se shtatë vargjet e saj. Ata nuk janë të pregaditur të flasin. Për më tepër, aty ka diçka shumë të rrezikshme në deklaratat që ju i cekët, e cila është se ata nuk duan që islami të ketë ndonjë rrol në mbrojtjen e këtij umeti. Xhihadi kundra okupimit në Irak, Xhihadi kundra okupimit në Afganistan, Xhihadi kundra okupimit në Palestinë, Xhihadi kundra imperializmit Amerikan i cili don të merr kontroll mbi të gjitha burimet e naftës dhe të gjitha resurset tjera të umetit; e gjith kjo është e inkurajuar prej islamit! Ata dëshirojnë që ti thonë jo kësaj këto grupe të njerëzve të inkurajuar prej Islamit nuk përfaqësojnë religjionin. Përfaqësuesit e fesë janë ata që vinë këtu, në shtëpinë e dëgjueshmërisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, dhe kërkojnë nga ju që tua falni dhe pranoni ata. Dhe mbi të gjitha këto, dhe kjo ndoshta nuk është befasi për ty, në një konferencë tjetër të madhe, konferencë ekonomike, ne kemi ardhur që juve të ju shpëtojmë nga kriza financiare, dhe ne juve do të ju shpëtojmë pasi që juve kapitalizmi ju ka bërë që të fundoseni.
Sheikh Ejmen: 2) Këtu është edhe një motiv specifik në këtë dialog të cilit ju referova më herët, i cili është udhëheqja e masave muslimane, që të dyja financiare dhe morale, të pranojnë legjitimitetin e uzurpimit çifut, pasi qeveritë ishin dorëzuar, shitur dhe vërtetuan tradhtinë. Pas gjithë kësaj, izraelitët janë fqinjët tanë, kusherirët tanë, dhe vëllezërit tanë në fe të cilët i ndajmë qëllimet tona për paqe; ata nuk janë pa besimtarë armiqësorë, vrasës kriminel, okupues dhe uzurpues të tokave Islame ndaj të cilave xhihadi është obligim. I gjithë ky teatër Amerikan nuk do të ndryshojnë asnjëherë realitetin, dhe aktorët nuk do të fitojnë asgjë tjetër përveç humbje dhe shkatërrim. Allahu subhane we teala thotë: “Ata që nuk besuan, shpenzojnë pasurinë e tyre për të penguar nga rruga e All-llahut. Ata do ta shpenzojnë atë dhe ajo do të bëhet dëshpërim i tyre, madje ata do të mposhten. E ata që mohuan, do të përmblidhen vetëm në xhehennem. (Kjo është) Që ta dallojë All-llahu të keqin nga i miri, dhe që të vë të këqinjtë njërin mbi tjetrin, t’i bëjë grumbull të gjithë e t’i hedhë në xhehennem. E të tillët janë më të dëshpëruarit”. (El-Enfal: 36-37)
Lutja e jonë e fundit është që të gjitha falëminderimet janë për Allahun, zotin e gjdo gjëje që egziston, dhe paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi liderin tonë Muhamedin, dhe mbi gjith familjen e tij dhe shokët e tij.
Nga Shejh: Ejmen Edh-Dhavahiri -Allahu e ruajt-
Studio HAK

written by s,a, June 09, 2010