Shejh Ebu Muhammed el-Makdisi
Faleminderimi i takon Allahut, i Cili gjatë gjithë kohës e ka zgjedhur një grup nga robërit e Tij që do të vazhdojë të luftojë nën urdhërin e Allahut, pa u dëmtuar nga ata që i kundërshtojnë apo i braktisin ata, deri sa të vijë urdhëri i Allahut (për zbritjen e Isait alejhi selam) dhe ata ende do të jenë në këtë vend. Ata e flijuan gjakun e tyre dhe shpirtërat e tyre për hir të Teuhidit, dhe nuk u tërhoqën nga përpjekjet e tyre kundër jobesimtarëve dhe idhujtarëve. Allahu i ka bërë ata njerëz mendje-mprehtë, prej tyre u krijuan shtyllat e fesë dhe me xhihadin e tyre u ngritën flamujt e Sheriatit. O Allah, mos lejo që mëkatet tona të bëhen ndalesë nga të qenit në mesin e këtyre ushtarëve.
Paqja qoftë mbi Liderin e Muxhahidëve, i cili tha, ashtu siç transmetoi Imam Ahmedi nga Ibn Umeri: Unë jam dërguar, në afërsi të Orës së Fundit me shpatë për të luftuar (për të vërtetën), derisa të adhurohet Allahu i Vetëm dhe i Pashoq. Ushqimi im është ndarë nën hijen e shtizës. Përulësia dhe humbja kanë qenë për çdonjërin që është larguar prej urdhërit tim, apo është ndarë prej grupit tim. Dhe kushdo që e imiton një popull, ai është prej tyre.
Në vazhdim:
Për vëllain tonë të njohur dhe fisnik Ebu Musab Abdul Vedud, Allahu i Plotfuqishëm e ruajtë atë dhe e bëftë triumf Dinin nëpërmjet tij, dhe vëllezërve tonë të dashur Muxhahid dhe besimtarë që janë me të.
Letra juaj fisnike më ka arritur mua, Allahu ju mbrojtë me ndihmën, udhëzimin dhe mbështetjen e Tij. Letra juaj na ka zgjuar dhe na ka mbushur me dëshirë për fushëbetejat e xhihadit. I lutemi Zotit tonë, të Madhëruarit dhe të Lartësuarit, me Emrat e Tij të Bukur dhe Cilësitë e Tij të Larta, të na japë neve vdekjen vetëm si Shehid në Rrugën e Tij, duke u përballur me armikun, e jo në fluturim.
Vëllai im i dashur! Pasha Allahun unë jam i nderuar me këtë komunikim. Pasha Allahun, kjo është një dhuratë e ndershme që Allahu ma dhuroi mua, për të ma mundësuar pjesëmarrjen në mbështetjen e vëllezërve të mi, Xhihadit të tyre, dhe komunikimin me ta. Po ju informoj me plotë sinqeritet, inshaAllah, se unë jam shërbyes i bindur dhe ushtar i sinqertë, dhe nuk do të lejoj, inshaAllah, që frika e Tagutit, armiku qoftë afër apo larg, apo mundësia e kthimit në çelitë e burgjeve të armiçve të Allahut apo çdo dëmtim tjetër i parashikuar ose vuajtje të mëdha të ushtruara mbi mua nuk do të mund të më ndalojnë, nga ndihmesa e vëllezërve të mi dhe Xhihadit.
Për çfarë tjetër mund të sakrifikojmë nëse nuk sakrifikojmë për Teuhidin dhe për vëllezërit tanë Besimtar? Për çfarë tjetër duhet duruar tortura dhe fatkeqësitë, pritja dhe kërkimi i shpërblimit nëse nuk do të ishte për Rrugën e Allahut dhe për mbështetjen e Ushtrisë së Teuhidit.
Pasha Allahun, o të dashurit e mi! Mos më privoni nga ky nder i madh, dhe kurrë mos u turpëroni nga korrespondimi me mua. Mos kini frikë për mua nga dëmi dhe shtypja që mund të më godet nga armiqtë e Allahut dhe brutaliteti i tyre t’ju ndalojë nga ndarja e gëzimit me mua dhe pjesëmarrjes time me ju për mbrojtjen e Dinit të Allahut dhe tërbimin i armiqëve të Tij. Ju informoj dhe ua komfirmoj atë që është botuar më parë në Ueb faqen “Minberi i Teuhidit dhe Xhihadit” në lidhje me gënjeshtrat e gazetës intelegjente algjeriane ‘Al Nahaar’ të cilën Allahu e ka zhdukur pasi ne e zbuluam dhe ekspozuam atë në më tepër se një deklaratë, me Lejen e Allahut.
Kështu që këtu përsëri ju informoj dhe po e ritheksoj se këto fjalë që po I shkruaj janë fjalë me të cilat Allahu më ka bekuar mua, dhe përmes së cilave kam kapur mundësinë për të dokumentuar këto fjalë të mbështetjes dhe harmonizimit me radhët e vëllezërve Muxhahid në Algjeri, e të deklarojë se jam një nga shërbetorët e tyre dhe një nga ushtarët e tyre, dhe për të shprehur krenarinë time në to pas ngjarjeve që kam parë dhe deklaratave që kam lexuar të cilat e zbulojnë korrektësinë e metodologjisë së vëllezërve tanë në Algjeri dhe pastërtine e flamurit të tyre (flamurin e Teuhidit), dhe dëshirën e tyre të prirur për të mos i vënë në shënjestër ata që janë të pafajshëm dhe të pa-mëkat në mesin e masave muslimane, dhe jo më pak të rëndësishëm ata të pafajshmit nga radhat e jomuslimanëve, sipas ligjeve të Sheriatit, për kundër asaj që është bërë nga armiqtë e tyre, ushtarët dhe trupat e regjimit kriminel, të cilët nuk i respektojnë nderin e një buri apo gruaje muslimane, dhe nuk tregojnë mëshirë as për të rinjtë, as për të moshuarit, sipas dëshmisë së shumicës së gjeneralëve të tyre ‘për çështje sigurie’.
Për këtë shkak e pash të arsyeshme të botojë letrën të cilën ti ma ke dërguar, dhe vazhdimisht kam kërkuar nga vëllezërit e ‘Minberi i Teuhidit dhe Xhihadit’ ta publikojnë këtë, për t’i mllefosur ata të cilët e urrejnë Xhihadin tuaj, për ta ngritur mërinë dhe për të hedhur poshtë mediat e regjimit, dhe për t’i vënë në dukje gënjeshtrat, mashtrimin dhe talljet që janë në mendjet e njerëzve dhe përpjekjet e tyre të fundit që hedhnin në lidhje me emrin tim, duke e përdorur atë për t’i kritikuar vëllezërit e mi Muxhahidë. Gjithashtu ju informoj se nuk kam asnjë kundërshtim për botimin e kësaj letre kurdo që të keni nevojë për ta bërë këtë ose kurdo që ta shihni të përshtatshme.
U’a kujtoj dhe ju këshilloj juve që të mos dëshpëroheni nga gënjeshtrat, mashrimet dhe dinakëritë e mediave të Tagutëve. Por ju përgëzoj me lajmin e mirë se më askush nuk i dëgjon dhe nuk u beson atyre, përveç udhëheqësve të tyre, zotërinjëve të tyre Taguta, dhe aleatëve të tyre, dhe ndoshta disa nga budallenjtë dhe teveqelët. Për të tillët nuk kemi asnjë shqetësim, dhe as për pikëpamjet e tyre në lidhje me Xhihadin dhe Teuhidin.
Gjithashtu po u’a kujtoj që mos ta merrni parasysh numrin e atyre që kanë rënë, kanë braktisur apo janë mundur të cilët një herë ishin të përfshirë në xhihad ose njohuri fetare, ndërsa njohuria fetarë nuk është fajtore për ata të cilët e mbuluan të vërtetën me të fabrikuarën (me fallsen), apo u përpjekën të ngatërrojnë Xhihadin tuaj, dhe përpiqeshin të fuqishëm t’i rregullojnë dhe të justifikohen për gabimet e rënda që janë në regjimin e tyre femohues. Ata nuk do ta dëmtojnë Xhihadin tuaj. Në të vërtetë ata nuk dëmtojnë askënd tjetër pos vetes së tyre.
Allahu e ka ekspozuar realitetin e tyre para të gjithëve, dhe do të ekspozohen edhe më shumë “nëse ata nuk pendohen” në Ditën e Gjykimit. Ky është kulmi i Urtësisë së Allahut, që Ai i zgjedh për Xhihad vetëm ata që Ai i di nga zemrat e tyre se janë të aftë, dhe i tërheqë ata të cilët janë të përshtatshëm për të. Ata e nderojnë atë, dhe ai i nderon ata. Ai ka bërë edhe disa njerëz specific për të bërë qejfe (për të ndejtur këmbë përmbi këmbë), ato janë të përshtatshëm për këtë, e kjo i ka poshtëruar, por ata të gjorit ende e lavdërojnë atë.
Siç thotë poeti: Allahu i bëri disa burra për Xhihad. E disa të tjerë për pjata darke dhe merak.
Vëllai ynë i dashur, po të jap ty dhe vëllezërve rreth teje lajmin e gëzueshëm se fitorja e Allahut është afër, dhe se besnikëria juaj në rrugën e së vërtetës, dëshira juaj për pastërtinë e flamurit nga çdo ligësi dhe aspiratat tuaja për Xhihad të pastër dhe të lirë nga çdo devijim janë ndër shenjat paralajmëruese, inshaAllah, të fitores së afërt dhe triumfit.
Edhe pse disa nga ata që nuk e dinë rrugën e Allahut, e kanë braktisur, rrezikuar atë dhe janë larguar, nëse Allahu i Madhëruar dhe i Lartësuar e sheh besnikërinë tonë në rrugën e së vërtetës dhe e di sinqeritetin e zemrave tona në mbëshetjen e Fjalëve të Tij, Ai kurrë nuk do të na vë në humbje për veprat tona, e as nuk do të lë që Xhihadi jonë të shkojë kot (të humbet).
Ai do të na kompenzojë me gjëra më të mira ato që na ka marrë. Po pse jo, kurse i Lartësuari e bëri të njejtin premitm për disa të burgosur femohues, të kapur nga Muslimanët. I Plotëfuqishmi thotë: Nëse Allahu gjen ndonjë të mirë në zemrat tuaja, Ai do t’ju japë diqka më të mirë se ajo që është marrë nga ju, dhe Ai do t’ju falë, sepse Allahu është Mëkatfalës, Mëshirues.
Dhe si do të ishte sikur këto fjalë të ishin aplikuar për përkrahësit e Teuhidit, dhe ‘Gurabatë’ e kohës tonë, dhe grupi i Tij fitimtarë në mënyrë të qartë do të qëndrojë nën urdhërin e Allahut, ata që janë të drejtë në rrugën e tyre dhe në shpirtin e tyre dhe janë të drejtë ndaj Allahut! Allahu është i Vetmjaftueshëm, Fisnik dhe i Urtë. Për ti mbështetur ata të cilët janë të sinqertë në mbështetjen e Teuhidit të Tij janë nën urdhëresat e drejtësisë së Tij, fisnikërisë dhe urtësisë së të Lartësuarit dhe të Madhëruarit. Allahu ka premtuar një gjë të tillë, dhe premtimet e Tij janë të vërteta: “O ju që besuat! Në qoftë se ju do të ndihmoni rrugën e Allahut, Ai do t’ju ndihmojë juve dhe do t’ua forcojë këmbët në vendosmëri. Por ata që nuk besuan (Allahun) për ta është shkatërrimi, dhe (Allahu) do t’ua asgjësojë veprat”.
Keni frigë Allahun, o vëllezërit e mi në aspirata, këmbëngulni dhe përpiquni për hir të mbrojtjes së flamurit të Xhihadit, për ta ruajtur atë dhe për ta mbajtur të pastër, kushtojini rëndësi të madhe Xhihadit duke u fokusuar në të në mënyrë që të mbetet i pastër dhe të dalë i shkëlqyer.
E lus Allahun, që Ai t’ju ruaj dhe t’ju ndihmojë, ta nderojë flamurin tuaj, t’ua pastrojë qëllimet, ta rrisë ndikimin tuaj dhe t’ju fuqizojë. E lus Allahun të na tuboj në fushëbetejat për ta mbrojtur fenë e Tij, dhe të na tuboj nën Hijen e Tij në Ditën kur nuk do të ketë Hije tjetër, përveç Hijes së Arshit të Tij, si dhe në Firdeus me të dashurin tonë Muhamedin, paqa dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, familjen dhe shokët e tij.
Përktheu dhe përgatiti: Teuhid.NET