Selefiu: Ju lutem Shejh ma shpjego teorinë e besnikërisë së plotë ndaj sunduesit.
Rebiovci: Nuk është teori o vëlla është një besnikëri që ne duhet të përmbushim si Musliman.
Selefiu: Pra ju thoni se ne duhet ta pasojmë atë pa marr parasysh si, madje edhe nëse ai nuk e zbaton sheriatin.
Rebiovci: Po në disa hadithe madje edhe nëse ai është shtypës, madje edhe nëse ai vjen në pushtet me forcë, ne duhet t’i japim atij besnikërinë për të shmangur gjakderdhjen.
Selefiu: Në rregull e kuptoj, po çka nëse ndonjë do të revoltohej për shkak të shtypjes.
Rebiovci: Ai person është havarixh dhe havarixht janë qen të Xhehenemit.
Selefiu: Tash e kuptoj pra nëse lufton ta përmbysë atë nga pushteti është havarixh.
Rebiovci: Po çështje është e qartë.
Selefiu: A do ti jepni besnikërinë një havarixhi?
Rebiovci: Çfarë je duke thëne ju e dini se përgjigjja është jo, kushdo që i jep besnikërinë atyre është havarixh gjithashtu, havarixhët nuk janë Musliman dhe gjaku i tyre është hallall.
Selefiu: Në rregull të themi se Gadafi është një shtypës dhe njeri i çmendur, a do ti jepnit atij besnikërinë? Nëse do të ishit në Libi?
Rebiovci: Unë jo vetëm që di ti jepja besnikërinë por edhe do t’i kundërshtoja ata që tentojnë ta luftojnë dhe të derdhin gjak. Vëlla kjo nuk do tu sillte kurrfarë dobie Muslimanëve, kjo gjë e quajtur luftë dhe bërja tekfir e sunduesve.
Selefiu: Më lejo të përsëris atë që ju thatë, kushdo që përpiqet ta luftoj ose ta përmbysë nga pushteti është havarixh dhe ai që e pason atë është havarixh po ashtu, pra të shohim historinë e Gadafit, ai mori pushtetin me forcë në një puq ushtarak të vitit 1969 dhe largoj mbretin nga pushteti dhe kjo do ta bënte atë havarixh, lidershipin e tij dhe juve që i jepni besnikërinë atij do të ju bënte havarixh poashtu.
Rebiovci: O vëlla ju po luani me mua, nuk thashë se është e rëndësishme por hadithi qartë thotë mos të luftohen sunduesit.
Selefiu: Ju thatë “madje edhe nëse merr pushtetin me forcë” pra ju menduat të thoni nëse një mbret i ardhshëm dëshiron ta merr pushtetin me forcë është e lejuar, por për Muslimanët (në përgjithësi) ta përmbysin atë nuk është e lejuar?
Rebiovci: Ulemaja thotë nëse ai merr pushtetin me forcë dhe pushteti ti konsolidohet ne duhet ti japim besnikërinë.
Selefiu: Në rregull ju deshët te thoni se kur ai mori pushtetin ai ishte si unë një Musliman i thjeshtë dhe ai dëshirojë ta rrezon mbretin nga pushteti dhe ai nuk është havarixh, kurse nëse unë dëshiroj ta bëj të njëjtën ose ndonjë musliman tjetër atëherë ne bëhemi havarixh. Ju lutem ma shpjegoni dhe më tregoni kush thotë se ky është havarixh e ky jo.
Rebiovci: Unë kurrë s’jam ballafaquar me këto mesele (dhe fillon ta kruan kokën).
Selefiu: Pra janë vetëm dy mundësi për këtë problem. E para nëse lejohet për një mbret të ardhshëm ta rrëzoj mbretin e tashëm atëherë është e lejuar edhe për mua ta rrëzoj atë sepse unë dhe ky mbreti i ardhshëm ishim të njëjtë para se ky ta merrte mbretërinë, pra kushdo që dëshiron të konkurrojë për përmbysjen e mbretërve e ka të lejuar. E dyta ju thatë se nuk është e lejuar për të ta përmbysë dhe se ai është bërë havarixh, atëherë të gjithë mbretërit dhe presidentët në kohën e sotme qenkan havarixh sepse ata arritën pushtetin duke përmbysur mbretërit ose presidentët e vjetër (Ben Ali, Gadafi...) Cila nga këto është?
Rebiovci: (ende është duke e kruar kokën e tij).
Selefiu:Çka nëse një shtet ka sundues të shumtë dhe unë i jap besnikërinë atij në perëndim, a mund unë ta sulmoj atë në lindje? A do të më bënte kjo teknikisht Havarixh sepse unë nuk jam duke e luftuar sunduesin tim por që ne ende jemi në të njëjtin vend? Ose çka bëhet me mbretin e vjetër nëse ai rigrupohet dhe më angazhon të luftoj me të që ta përmbysim mbretin i cili e zuri vendin e tij kështu që ai ta rikthen mbretërinë e tij a më bën kjo havarixh. Apo çka nëse unë marr një pjesë të vendit dhe deklaroj veten mbret, a bëhet kushdo që më lufton mua havarixh. Ju lutem shejh ma bëni të qartë këtë.
Rebiovci: Vëlla këto pyetje nuk janë nga Islami por ju jeni hutuar, shko e merr dituri.
Selefiu: Po do ta bëjë inshallah por ju duhet të ma sqaroni çka nëse unë jetoj ne Iran e jam Suni a duhet unë ti jap besnikërinë një sunduesi shiit si Homeinit apo Ahmedinexhadit? Apo nëse unë i luftoj ata a bëhem havarixh kur i luftoj shiat?
Rebiovci: (ende vazhdon duke e kruar kokën e tij)
Selefiu: Hadithi a flet për Halifen apo për 50 e më tepër diktatorë në botë sot të cilët kanë vende të ndryshme me ligje të ndryshme që janë joislamike? Dhe te cilët kujdesen vetëm për kufijtë e tyre dhe njerëzit që jetojnë brenda këtyre kufijve.
Rebiovci: Për të dytët.
Selefiu: E di çka shejh? Ju vetëm po i hutoni njerëzit dhe islami nuk është fe konfuze por konfuzioni vjen nga shejtani, kjo mesele është e qartë por ju shejh po i hutoni mendjet e Muslimanëve. Hadithi i Pejgamberit (sal Allahu alejhi ve selam) qartë i referohet Kalifit, kalifit të përgjithshëm që është me prejardhje Kurejshite sundimtar i gjithë Muslimanëve në botë nga lindja në perëndim, i cili sundon me sheriat, ky është sunduesi që ne duhet ti japim besnikërinë.
Prandaj shejh ju lutem ndaluni së hutuari njerëzit dhe merr pak dituri, në rregull.
Përktheu: Teuhid.NET

written by ebu jusuf, January 05, 2012
written by ....., January 05, 2012
written by abdullah kosova, January 05, 2012

written by Ummu Kudameh Biidhnil-lah, January 05, 2012
written by Isami eshte e ardhmja jonë , January 05, 2012
written by i huaji, January 05, 2012
written by Vehbi, January 05, 2012
written by Shkupjani, January 05, 2012
1. Mu pergjigj pra a ishte Kadafi havarigj kur e rezoi me dhune mbretin ne vitin 1969 me ushtri dhe lufte?
1.1 Nase po, atehere si mundet ky havarigj (qen i Gjehenemit) te jete udheheqes i muslimanve qe duhet me u respektu?
1.2 Nase nuk ka qene havarigj Kadafi, pse u thuhet ketyre qe e luftuan Kadafin havarigj?
2. Naseri, Sadati dhe Mubaraku a kane qene havarigj, sepse edhe ata e moren pushtetin me lufte nga mbreteria e atehershme ne vitin 1952?
1.1 Nase po, atehere si mundet keta havarigj (qenj te Gjehenemit) te jete udheheqes te muslimanve qe duhet me u respektu?
1.2 Nase nuk ka qene havarigj keta, pse u thuhet ketyre qe i rezuan me demonstrata havarigj?
3. Osmanlinjte, ata qe e sollen Islamin ne trojet shqiptare masovikisht, a kane qene kuffar dhe mushrik?
3.1. Nase po, atehere shqiptaret qe e kane pranu dhe e praktikojne Islamin nga Osmanlinjte a kane qene dhe ata kuffar?
3.2. Nase jo, pasuesit e Abdulvehabit dhe familjes se Saudit qe i kane luftu osmanlinjte a kane qene havarigj?
pra pergjigju pyetjeve sipas sheriatit.
sic kane bere i Derguari, sahabet, selefet dhe do te bejne muslimanet deri Diten e Gjykimit.
"Luftoni ata, derisa mos te kete fitne, dhe e tere feja te jete per All-llahun" (Kur'an)
"Luftoni ata qe nuk besojne All-llahun dhe Diten e Gjykimit, dhe nuk e bejne haram ate qe All-llahu e ka bere
dhe nuk e bejne fe (sheriat) ate qe All-llahu e ka bere, derisa ata te japin gjizjen te nencmuar" (Kur'an)
"Vazhdimisht do te kete nje grup nga ummeti im qe do te luftoje ne hakk, deri Diten e Gjykimit" (hadith)
Ndersa pasusesit e se kotes do te vazhdojne me standarde te dyfishta per sa u perket udheheqesve te sotem dhe asaj se si ata kane ardh ne pushtet
dhe tu shmangen pergjigjjeve.
duhet te respektohen? Me trego pra ndonje arsye sheriatike pse mos te respektohet Gadafi?
Argument ne sheriat jane Kur'ani dhe sunneti, jo shqiptaret, arabet, kinezet, amerikanet, ruset, ...
Nese do me vazhdu debatin te sjellim argumente sheriatike, jo se cka lejojne apo ndalojne shqiptaret, po
cka lejon apo ndalon sheriati.
pikerisht ashtu sic beri i Derguari.
1. ai khalifja eshte i tille qe teresisht e ka lene pas dore sheriatin e All-llahut dhe gjykon me ligje qe vete i ka shkruar sipas epshit
dhe tekeve te tija, duke bere haramin hallall dhe te kunderten.
"Gjykimi i perket vetem All-llahut, pra mos beni shirk ne adhurimin ndaj All-llahut"
"A mos kane ata zotra tjere qe e bejne sheriat ate qe All-llahu nuk e ka bere"
"A e ke pare ti ate qe e ka mare epshin e vet per zot"
2. Apo mos khalifja eshte aleat dhe mik i ngushte i krishtereve dhe jahudive
"Kush i miqeson ata, eshte prej tyre (sikur ata)"
"Ti nuk do te gjesh popull qe beson All-llahu dhe Diten e Gjykimit qe te miqesoje ate qe eshte armik i All-llahut"
3. Apo mos ndoshta khalifja duhet te luftoj osmanlinjte qe e kan pas ne pushtet edhe token Palestineze,
ndersa tani qe e kane jahudite nen pushtet kete vend nuk po mundka me lufto
Kjo ka ndodh ne kohen e te Derguarit, kur ebu Besiri, sahab i ndershem, edhepse i Derguari kishte mareveshje me mushriket per mos me luftu,
ai nuk shkoi te jeton ne Medine sepse marrveshja nuk e linte te Derguarin ta pranoje, prandaj ebu Besiri bashke me disa shoke te tjere
sahab jetonte ne shkretetire dhe i luftonte mushriket, edhepse i Derguari kishte marveshje me mushriket.
I Derguari nuk tha asgje kunder ebu Besirit, perkundrazi e lavderoi dhe kur mushriket e prishen marreveshjen e Hudejbijes i Derguari e
ftoi ti bashkangjitet atij ne Medine me lavderata te larta.
1. Mu pergjigj pra a ishte Kadafi havarigj kur e rezoi me dhune mbretin ne vitin 1969 me ushtri dhe lufte?
1.1 Nase po, atehere si mundet ky havarigj (qen i Gjehenemit) te jete udheheqes i muslimanve qe duhet me u respektu?
1.2 Nase nuk ka qene havarigj Kadafi, pse u thuhet ketyre qe e luftuan Kadafin havarigj?
2. Naseri, Sadati dhe Mubaraku a kane qene havarigj, sepse edhe ata e moren pushtetin me lufte nga mbreteria e atehershme ne vitin 1952?
1.1 Nase po, atehere si mundet keta havarigj (qenj te Gjehenemit) te jete udheheqes te muslimanve qe duhet me u respektu?
1.2 Nase nuk ka qene havarigj keta, pse u thuhet ketyre qe i rezuan me demonstrata havarigj?
3. Osmanlinjte, ata qe e sollen Islamin ne trojet shqiptare masovikisht, a kane qene kuffar dhe mushrik?
3.1. Nase po, atehere shqiptaret qe e kane pranu dhe e praktikojne Islamin nga Osmanlinjte a kane qene dhe ata kuffar?
3.2. Nase jo, pasuesit e Abdulvehabit dhe familjes se Saudit qe i kane luftu osmanlinjte a kane qene havarigj?
Ti nuk u pergjigje, pasi tema ne kete artikull ku po komentojme eshte e lidhur me keto pyetje.
A thua khlifja:
1. eshte i tille qe teresisht e ka lene pas dore sheriatin e All-llahut dhe gjykon me ligje qe vete i ka shkruar sipas epshit
dhe tekeve te tija, duke bere haramin hallall dhe te kunderten.
"Gjykimi i perket vetem All-llahut, pra mos beni shirk ne adhurimin ndaj All-llahut"
"A mos kane ata zotra tjere qe e bejne sheriat ate qe All-llahu nuk e ka bere"
"A e ke pare ti ate qe e ka mare epshin e vet per zot"
2. Apo mos khalifja eshte aleat dhe mik i ngushte i krishtereve dhe jahudive
"Kush i miqeson ata, eshte prej tyre (sikur ata)"
"Ti nuk do te gjesh popull qe beson All-llahu dhe Diten e Gjykimit qe te miqesoje ate qe eshte armik i All-llahut"
3. Apo mos ndoshta khalifja duhet te luftoj osmanlinjte qe e kan pas ne pushtet edhe token Palestineze,
ndersa tani qe e kane jahudite nen pushtet kete vend nuk po mundka me lufto
Dhe keto vlejne per cdo njeri ne fytyren e Tokes, per secilin individ, qofte mbret, misnister, dijetar, analfabet, gjemat i thjeshte, ....
Tani pergjigju pyetjeve te mija.
Nese keshillohesh vetem me ato te stafit dhe jo edhe me tere ummetin per pune te hajrit dhe hak, atehere edhe prej meje s.a.
dhe keshilluan njeri tjetrin per hak dhe keshilluan per sabr"
"Keshillo se keshilla u ben dobi besimtareve"
"Keshillo se ti je keshillues" (Kur'an)
"Feja eshte keshille, Feja eshte keshille, Feja eshte keshille.
Thane: Per ke o i Derguari i All-llahut?
Tha: per All-llahun, per te Derguarin dhe per te gjithe besimtaret" (Hadith)
Nese eshte ashtu, edhe une po kerkoj prej teje per te kushedi sa heten here, nese e din, te me pergjigjesh ne pyetjet e mija.
le te me pegjigjet dhe te ma beje te qarte per hire te All-llahut, por me argumente nga libri i All-llahut dhe sunneti i te Derguarit. Kaq.
"Kur All-llahu e mori premtimin prej atyre qe u eshte dhene libri, qe tua sqarojne ate njerezve dhe mos e fshehin" (Kur'an)
"Kush kerkon prej dikujt dituri, e ky e fsheh do te hidhet ne zjarr"
"Trasnmetoni prej meje, qofte edhe nje ajet" (Hadith)
Omeri r.a: "Tagut eshte shejtani", All-llahu thote "Mos e adhuroni shejtanin", "Luftoni ithtaret e shejtanit"
Ibn Tejmije: "Tagut eshte cdo gje qe adhurohet pos All-llahut dhe eshte i kenaqur nga ky adhurim".
Tani nese ke mundesi edhe disa sqarime tjera te mi besh per hire te All-llahut se nuk i kam te qarta.
1. Si eshte puna e Mubarakut dhe ben Aliut te Tunezise?
2. Si eshte puna e pasuesve te AbdulVehabit dhe familjes Saudite qe kane luftuar Perandorine Osmane qe solli Islamin tek na?
Nese dikush ben ndonje bidat qe nuk eshte kufer, kjo nuk e nxjer ate prej feje.
1. A ka qen Abdulwehabi khawarij pra?
Nese bidati i ka nxjer prej feje osmanlinjte dhe Abdulwahabi bashk me familjen e Saudeve ka pasur te drejte sheriatike ti lufton, atehere
2. Cili eshte ai bidat qe i ka nxjer prej feje dhe
3. Nese osmanlinjte kane qene mushrike, atehere a kane qene dhe a jane mushrik muslimanet
qe sot e praktikojne Islamin ashtu si i kane mesuar keta mushrik dhe bidatqinj osmanli,
e keta jane shume ne numer ne trojet shqiptare dhe me gjere?
Allahu te shperblefte.
"Vertete ne historite e tyre pati mesim e pervoje per te zotet e mendjes" (Kur'an)
Nase eshte ashtu si thua ti, atehere mos mesojme dhe mos i permendim lufterat e te Derguarit, te ebu Bekrit me murtedet, te khalifeve pas tij, te Aliut me khawarijet, te ibn Tejmijes me tataret qe kane falur pese kohe te namazit, te Abdulvehabit dhe mos marim mesime nga keto luftera, veprime dhe fetva te ketyre dijetareve sepse krejt keto jane kohe e kaluar dhe keta kane vdekur e nuk e kan pushtetin me? Keshtu?
Keshtu ngritja kunder udheheseve ndonjehere eshte khawarijizem e ndonjehere eshte perhapje e teuhidit me shpate, ndersa udheheqsit here jane tagut e here jane udheheqes legjitim sipas sheriatit, e te gjitha keto behen sipas epsheve, kendjeve, situates politike dhe jo sipas librit te All-llahut dhe sunnetit te te Derguarit.
written by Ahli Sunnah, January 05, 2012
Vellezer kufri i udheheqesve te shteteve muslimane, eshte i qarte. I tille eshte edhe mbreti i Arabise, edhe Mubareku, edhe Salehi, edhe Ben Aliu,, njelloj si Gadafi, Asadi.
Vella Shkupjani, ne menyre qe te jem i sigurte, edhe pse e shohe se ke ne shumicen e rasteve ke marre shembuj shume te mire dhe keto jane me shume se argument kunder pretendimeve te rebiovcave, por ajo qe me intereson eshte cili eshte mendimi i jot ne lidhje me Shejh Muhamed Ibn Abdulvehabin (Allahu e meshirofte).
Allahu te shperblefte.
All-llahu s.v.t e din me se miri.
written by Ahli Sunnah, January 06, 2012
written by Shkupjani, January 06, 2012
@ahlu sunnah, Nese eshte e vertete qe osmanlinjte i kane adhuruar varezat, kane kerkuar ndihme, bekim dhe bereqet prej tyre pos All-llahut s.v.t. dhe kane bere vepra tjera te ngjashme te kufrit dhe shirkut, dhe per kete shkak AbdulVehabi i ka luftuar qe te eleminoje keto vepra te shirkut dhe All-llahu te adhurohet ashtu sic na meson sheriati, atehere pa dyshim qe AbduVehabi ka qene nje mujeddid (perterires) i fese dhe muxhahid ne rruge te All-llahut.
All-llahu s.v.t e din me se miri.
Vella i nderuar, Allahu te shperblefte per pergjigje, por pergjigja juaj eshte e pergjithshme. Une pyeta se cili eshte mendimi juaj, dhe nga pergjigja kuptohet se keni dyshime ne lidhje me ate se kush ka qene Shejh Muhammedi dhe cfare ka vepruar.
Kjo nenkuptohet nga fjalet tuaja: Nese eshte e vertete qe osmanlinjte i kane adhuruar varezat..
E nese nuk eshte ashtu, atehere Shejh Muhamedi vertete paska qene hauarixh sepse ka bere tekfir mbi muslimanet? Nga ajo qe kemi mesuar me vite, edhe ate ne kete faqe (ne teuhid.net) eshte se Shejh Muhammedi ka qene dijetar i madh, muxhedid dhe se nuk ka bere tekfir mbi muslimanet.
Allahu e di me mire.
1. Nuk e njoh hakun permes njerezve, po njerezit permes hakut.
2. Nga librat dhe tekstet qe kam pasur mundesi te lexoj te Abdulvehabit e shoh qe ai ka pasur dije te konsiderueshme nga e cila mjaft mund te mesohet.
3. Edhepse nga librat shihet qe eshte dijetar, nuk mjafton deshmia e tij per mua se osmanlinjte kane qene mushrike dhe se tek varezat kane kryer shirk te madh qe i nxjer prej feje. Sot jemi deshmitar qe kemi disa "dijetare" librat e te cilevete te mahnisin nga dituria e shkruar aty, njashtu edhe nxenesit e tyre, por perseri habitesh kur sheh se ata jane servil te udheheqesve, mbreterve dhe interesave te erreta te perendimoreve duke u thene muxhahideve khawarij dhe kuffar ndersa taguteve udheheqes legjtim isheriatit. Me kete asesi nuk jam duke thene qe edhe Abduvehabi ka qene i tille.
4. Kam pasur rastin qe personalisht te bindem qe disa qe shkojne tek varezat si ne Turqi ashtu edhe tek ne per bereqet, ndihme, ... kete e bejne duke besuar se All-llahu eshte ai qe e jep bereqetin dhe ndihmen, e varri eshte vetem sebeb, ndersa kjo nuk eshte shirk i madh qe te nxjer prej feje, por i vogel. As me kete nuk jam duke thene se osmanlinjte ne kohen e Abdulvehabit dhe me pas nuk kane bere shirk te madh.
5. Edhepse jemi deshmitare ketu tek ne se Islami qe kane sjellur dhe na kane mesuar osmanlinjte ka mjaft bidate dhe devijime (si turbet, varezat neper xhamija, kerkimi i bereqetit prej tyre ne formen qe e sqarova dhe mesele tjera te akides) perseri ata qe i falin 5 kohe te namazit dhe e mbajne te a.q. Islam tradicional ketu tek ne dhe ne viset e osmanlinjve ne pergjithsi (e keta nuk i thone vetes selefi) une perseri i quaj musliman dhe asesei nuk kisha luftuar me ta, por i kisha keshilluar. Ne anen tjeter jemi deshmitar se ata edhe e kane perhap Islamin, kane cliruar Stambollin dhe cliruesit e Stambollit i Derguari i levderon ne hadith.
6. Askush nuk e akuzoi Abdulvehabin se ka bere tekfir mbi muslimanet, ajo qe thash eshte se nese eshte e vertete qe osmanlinjte kane bere kufr dhe shirk qe i nxjer prej feje eshte problematike mos berja tekfir e tyre edhe per ne sot. Por per kete duhen argumente te qarta, sikur deshmi e ndonje te treti te besueshem dhe neutral pos Abduvehabit ose leximi i librave te osmanlinjve dhe shejhve te tyre ku ata nxisin ose lejojne adhurimin e varezave apo dic e ngjashme, pra dic qe vet do e deshmojne kufrin e tyre. Ne kohen e Aliut r.a. si khalive nje jahudi padrejtesisht dhe me 4 deshmitare te rejshem pretendoi se parzmorja e Aliu r.a. ishte e tija, ndersa edhepse puna ishte e qarte perseri kadiu kerkoi nga Aliu te sjelle deshmitare qe parzmorja ne fakt ishte e tija. Kur eshte puna keshtu me Aliun dhe jahudine, ku ngel me Abdulvehabin dhe osmanlinjte.
7. Prandaj une e perdori termin nese, sepse nuk i kam pare shkrimet dhe deshmite e te dy paleve dhe nuk kam informata te mjaftueshme per te dhene konkluza konkrete, kete pra ia la All-llahut s.v.t.
8. Ne anen tjeter degjoj akuza ndaj pasuesve te mevonshem te Abdulvehabit se kane qene spiun te Anglise dhe se koha kur e kane sulmuar Perandorine Osmane ka koinciduar me ate kur Anglia eshte dashur te luftoje me Osmanlinjte. Bile ka te dhena historike, qe i konfirmojne vete anglezet dhe osmanlinjte, se pasuesit e Abdulvehabit jane takuar me Anglezet, kane bashkepunuar me ta dhe bile kane mare arme dhe topa prej tyre me te cilet i kane luftuar osmanlinjte. Prandaj "vehabite" i quajne spiune te anglezve dhe bile edhe bejne tekfir mbi "vehabite". Pastaj te gjithe e dime se me renien e perandorise osmane, palestinen e moren anglezet, e prej tyre me vone jahudite, ndersa saudet (ndihmuesot e Abdulvehabit) u ben aleat i madh i anglo-amerikanve.
Keto pra jane akuzat qe i behen pasuesve te Abdulvehabit, e ne e dime se te gjithe "selefet" nuk hyjne me nje thes, prandaj eshte e padrejte te gjithe "vehabive" tu thuhet se jane kuffar apo spiune te anglezve dhe ne ne teuhid.net e kemi te qarte se si eshte puna e selefeve dhe grupacioneve te tyre sot, po ashtu edhe osmanlinjte nuk eshte e drejte ti fusim te gjithe me nje thes. Prandaj konsideroj se nuk kam shume informata dhe te dhena per ate qe ka ndodhur ne kohen e Abdulvehabit qe te jap gjykim te prere per te cilin do te duhet te pergjigjem diten e Gjykimit.
Ku e kam qelluar eshte prej All-llahu, ku kam gabuar eshte prej meje dhe shejtanit dhe kerkoj faje nga All-llahu nga ndonje gabim eventual i imi.
All-llahu e din me se miri.
written by ebu jusuf, January 06, 2012
Prej atyre qe jane te ndjere dhe kane bere tekfir mbi mbretin eshte Hamud ibn Ukla esh-Shuajb, zevendesi i mufitise Ibrahim alu shejkh (muftia i Saudise para ibn Uthejminit), perndryshe nga pasardhesit te Abdulvehabit, dhe pikerisht ky shejh bin Ukles i ka thene biri im ne shenje respekti dhe dashurie per diturine dhe devotshmerine e tij. Perndryshe, sa per informate, Feuzani eshte talebe dhe doktoraturen ne shkencat e sheriatit e ka mare pikerisht nga Hamud ibn Ukla esh-Shuabjbi qe ka bere tekfir regjimin saudian. Gjithashtu edhe Uthejmini dhe shume dijetare tjere kane mare dituri nga ky "khawarij" dhe "tekfirijun", e kjo eshte akuze e rende sepse na del se Uthejmini, Feuzani dhe shume te tjere kane qene talebe te "qenve te Gjehenemit".
Sa u perket atyre qe jane gjalle dhe neper burgje, ato jane shume, sikur Nasir el-Fehd, Jusuf el-Ujejri, Ali El-Hudajr, Sulejman El-Uluan, Alame Muhammed Sababi, Alame AbdulKerim Humejd, Musa El-Karni, AbduRrahman ibn AbdulAziz Sudejs, Seid Zuejr, Husejn ibn Ali El-Temimi, Halid Rashid (i njohur te na me ligjeraten e cunamit), Seid El-Gamidi, Halid El-Uluan, Husejn ibn Ali El-Temimi e shume te tjere, disa prej te cileve njihen si talebe te Uthejminit dhe Albanit, muhadith, fekih dhe shejhe te akides, All-llahu i lirofte.
Kufri i mbretit qendron ne:
1. Ndihma ndaj kryqtareve dhe aleanca ne Pakistan, Afganistan, Jemen dhe gjetiu dhe gezimi kur ata i mposhtin besimtaret atje apo i vrasin mujahidad apo e rezojne sheriatin.
-Vete Abdulvehabi kur i permend 10 gjerat qe e ncjerin njeriun nga feja permend edhe gezimin kur kuffaret i mposhtin dhe mundin besimtaret, sepse ne kohen e tij kur ka humbur beteja disa jane gezuar me humbjet e Abdulvehabit kunder osmanlive, prandaj Abdulvehabi i ka shpallur, e le me te gezohesh apo ndihmosh krishteret dhe jahudite kunder muslimanve
2. Ndryshimi i sheriatit te Allahut, ashtu qe ai vlen per te gjithe, por jo edhe per familjen mbreterore, apo ne kushtetute te Saudise eshte qe nese ushtari saudian vjedh, atij nuk i pritet dora, ndersa te tjereve po.
- Vete Abdulvehabi ne 10 gjerat qe ncejrin nga feja permend edhe ata qe thone se sheriati nuk vlen per ta, sikur sheriati i Muses nuk ka vlejte per Hidrin, kjo per arsye se ne kohen e tij disa jane argumentuar qe rregullat e sheriatit mund mos vlejne per ndonje person, sikur ka ndodh me Musen a.s. dhe Hidrin, e keta Abdulvehabi i ka shpallur.
3. Bashkimi i feve boterore ne nje fe te perbashket dhe e perzier kapak prej gjithe feve tjera (krishterizmi, jahudizmi, budizmi) dhe e gjithe bota duhet te kene kete fe qe e deklaroi Abdullahu ne Madrid dhe pak me vone te njejten ne nje vend tjeter para 3 viteve.
"Kush kerkon fe tjeter pos Islamit, ajo nuk i pranohet atij, dhe ne boten tjeter ai eshte nga te humburit"
"Kush ben kufer mbi ajetet e All-llahut, mu ata jane te humburit"(Kur'an)
"Pasha All-llahun sikur te ishte Musa ketu, nuk kishte qare, vecse te gjykoje me Kur'an (e jo me Teurat)" (Hadith)
Kur zbret Isa a.s. gjykon me Kur'an, e jo me Ingjil.
4. Mbajtja e kryqave ne qafe, miqesia, dashuria dhe afersia me kuffaret.
"Kush prej jush i miqeson ata, ai eshte prej tyre (sikur ata)" (Kur'an) Ibn Abbasi ne komentin e tij thote "Ai behet krishter apo jahudi"
Per te gjitha keto qe i thash ke video ne Internet dhe artikuj qe vet familja e Saudeve i publikun dhe nuk i fsheh
Ne fund, ketu nuk do ti permendi mekatet sikur pirja e alkoolit, homoseksulaizmi, lakuriqesia publike e grave te familjes mbreterore, zinaja
ndersa edhe me pak do ta permendi mos pasjen e mjekres, mos shkurtimin e pantollonave nga familja mbreterore, intonimin e himnes saudiane me muzike etj, edhepse "dijetatert dhe selefet" qe jane avokati me i madh i familjes mbreterore po te pane ty pa mjeker, pa pantolla te shkurta dhe duke degjuar muzik te shpallin per bidatci, fasik (gjynahqar) dhe te devijuar, por per mbretin dhe familjen mbreterore thurin elozhete me te larta.
written by nxenesi i selefiut, January 06, 2012
sa i perket mbretit dhe kufriateve te tij nuk paske dituri:
Nuk din qe ai i lufton muxhahidat ne bashkpunim me qafirat e shtetave tjera??!!
Nuk e din se ti ndihmosh nje kafiri kunder muslimaneve ne ket rast muxhahideve eshte KUFR I QART qe te nxjerr nga feja??!!
Nuk e din se miqesia qe ka ai ndaj shteteve perendimor eshte KUFR I QART??!!
Nuk e din se kerkesa e tij qe ka kerku me i bashku 3 fet islamin krishterizmin dhe jahudizmin ne 1 fe eshte KUFR I QART??!!
Nuk e din se kthimi i shpines fes Allahut, nuk e meson ate dhe nuk punon me ate eshte KUFR I QART??!!
Nuk e din se shejhu Nidhamudin Shamizij( ish- muftiu i Pakistanit) ka thene se: “Nese ndonjeri kryetar i shteteve muslimane i paraqet ndihme shteteve kafire ne sulmimin e saj kunder muslimaneve, dine se u obligohet muslimaneve qe ta heqin ate me sheriat nga kryesimi, dhe akuzimi i tij me ligj per tradhtar i islamit dhe muslimaneve..”??!!
Nuk e din se shumica e tyre qe anojne ka krishteret dhe jehudet ne lufterat e tyre kunder muslimaneve jan KAFIRA?!!
Nuk e din se ka thene Hamd ibn Ali ibn Atijk en-Nexhdij se prej negacioneve te islamit eshte: “ te ulurit me mushriket ne mexhliset e tyre te shirkeve pa i kundershtuar ata” ?!!
SubhanAllah!!! edhe sa kufre tjera vlla duhet ti bej ai qe ta keni te qarte se ai eshte KAFIR?!!!
written by ebubekr, January 09, 2012
written by Shkupjani, January 09, 2012
Ndersa ju e vertetuat qe jeni sekta me e devijuar e ummetit per shkak te standardeve te dyfishta, apo edhe katerfishta qe i keni ne sheriat.
1.Ju me mujahidad, me ata qe e lane rahatllekun e shtepise, grate, femijte dhe luftojne me veten e pasurine e tyre (ne Afganistan, Irak, Jemen e gjetiu) jeni khavarij, per shkak se beni tekfir mbi ta (duke u thene qenj te Jehenemit), tekfirijun e te ngjashme, ngjashem si i kane thene (dhe akoma po i thone) familjes Saud dhe Abdulvehabit kur ai i ka luftuar osmanlinjte.
2.Me "udheheqesit" e muslimanve (Abdullahu, Gadafi, Asadi, Mubaraku, ...) jeni murgj, bile edhe me keq, jeni gjehminj sepse ato lirisht mund te ndryshojne cfare duan nga sheriati, ta bejne hallallain haram dhe haramin hallall me goje e me kushtetute, e perseri ata ngelin udheheqes qe duhet thene fjalet me te mira per ta, e nese nje plak ne mesgjid i ben tespite apo duat me gjemat, ai eshte bidatgji, i devijuar dhe nuk eshte nga ehlu-sunneti.
3.Me sektet dhe gjematet tjera te ummetit Islam (Teblig, sufi, ikhvan, ...) ju jeni GJebarijj, kjo do te thote se nga tere ummeti vetem rebiovcat jane teudhezuar, kurse gjithe te tjeret jane bidatcinj, kane menhegj te gabuar, jane kuffar, nuk e kane akiden, duhet te bojkotohen, jane nga grupet e devijuara, ...
4. Me kuffaret sikur krishteret, sekularistet, jahudite jeni Kaderij, kjo do te thoti jeni aleat dhe miq te ngushte te tyre, sepse nuk ka sot nevoje me luftu kunder tyre, bile ato duhet me i mar aleat, me u dhane dhurata te cmushme nga ari, me ua intonu himnin me muzik ne mes te Rijadit, me i cakru gotat me alkool me ta, me lujt valle me shpata me ta, me u dhane te holla ta rezojne sheriatin ne Pakistan, me u ble aeroplan qe ta zhvillojne ekonomine e tyre qe me lehte ti luftojne muslimanet, ti vrasin mujahidad (sepse mujahidad jane me te keqinj se krishteret dhe jahudite), ti okupojne vendet e muslimanve, etj etj.
Shkurtimisht, keto jeni ju rebivocat, nga gjithe sektet e devijuara te ummetit keni mare gjerat me te keqija. All-llahu s.v.t. u udhezofte.
written by ebubekr, January 09, 2012
@ebubekr, sa per audio, burime, fakte i ke plot ne Internet dhe ato pastaj krahasoi me Kur'anin dhe sunnetin dhe shihi se kush e ka sakt.
kjo nuk eshte arsye, qe tu gjej un neper internet audio, un ta lypa Burimin dhe audion e ketij debati me "selefiut(Havarixhit) dhe kti shejhut (rabiovc),
ju vetem tregoni pralla e i mashtroni njerzit,
e ne pasojm pejgamberin sal allahu alejhi ue selem, qe ti bindemi pushtetarit, dhe mos te ngrihemi dhe rebelohemi kunder tij,(Gadafi, Asadi, Mubaraku, keto jan qafira ketyre nuk iu bindet askush dhe nuk e kemi obligim ti bindemi mirpo e kemi te ndalume te rebelohemi ndaj tyre ose te ngrihemi luft kunder tyre perderisa jemi te dobet dhe skemi fuqi).
Allahu te udhezoft o vella se je shum fanatik ndaj hoxhallareve, ti me shum i don hoxhallaret se fene e Allahut.vetedisohu, e verteta osht e qart prandaj pranoje hakun, bindju Allahut dhe te derguarit te tij(sal allahu alejhi ue selem)
1.Pasha All-llahun veshtire se gjen dikend me pak fanatik ne hogjallare se sa une, une nuk nguroj ti lecoj librat dhe argumentet e te gjithe fraksioneve te selefeve, sufive, teblikeve e me radhe dhe pastaj pasi mari argumentet e tyre i krahasoj me Kur'an dhe sunnet per te pare se ku e kane sakt e ku gabim, une nuk jam mugjtehid, por as edhe mukal-lid, jam mutebi'e, pra pasues i argument, e sigurisht qe fetvate e selefeve (sahabeve, tabiineve, etbai-tabiineve) kane vend te vecant ne mua, por me argument (Kur'an dhe sunnet), sic thote ALL-llahu "Pyetni dijetaret nese nuk e dini. Me argument ..." (Kur'an)
2.Sa per fantazem mund te akuzohesh ti, qe me ngulm mbron vetem kur sulmohen rebiovcat, jo edhe te tjeret, dhe gjithashtu me fanatizem e mbron qendrimin e tyre se kush ben tekfir mbi Abdullahun e Saudies, ai eshte khavarij dhe qen i Gjehemit. Mos u merzit, se khavarij u thoshin keta "selefi" edhe atyre qe ngriten kunder ben Alise te Tunezise, kunder Mubarakut te egjiptit, kunder Kadafit te Libise, por kur u rezuan nga pushteti, atehere u ben keta qafira dhe tagute, ndersa khavarijet dhe qenjte e Gjehemit te deridjeshem u ben udheheqes te muslimanve. Nese neser rezohet Abdullahu (familja Saud qe shtetin dhe udheheqesin e kane bere si mall babe qe trashegohet) shume me intereson a do ti thone edhe atij qafir per te fituar kenqesine e udhehesve te rinj sic eshte rasti egjipt, Libi, Tunezi,
3. Nuk do te debatoj a kemi fuqi per ta larguar kufrin e udheheqesve, e nese kemi fuqi ne keto momente a eshte e arrsyeshme te luftojme kunder "udheheqesve te muslimanve" (sic ndodhi ne Libi, Siri, ...) apo kunder krishtereve apo jahudive (ne Palestine, Afganistan, Irak, Somali, Ceceni, ...). Por, fakti qe, le te themi, se nuk kemi fuqi apo nuk duhet momentalisht te luftojme kunder tyre, a i ben keta udhehehes kjo automatiksisht muslimane dhe udheheqes legjitim sheriatik? A eshte pengese per tekfir ndaj kuffareve fakti se muslimanet jane te dobet dhe nuk mund ti luftojne ata? Nese eshte ashtu edhe i Derguari ne Mekke ka qene i dobet dhe nuk ka mund ta luftoje parine Mekase, por a ishte kjo pengese por mos me i ba tekfir ato? edhe Abdulvehabi dhe familja Saudi ka pasur periudhe prej disa dhjetera ose deri 100 vite qe nuk kane pasur fuqi te luftojne perandorine osmane, por kjo nuk ishte pengese per tu thene mushrike osmanlive.
4.Larte ti kam permendur me argumente sheriatike disa kufre te medha te Abdullahut me argumente sheriatike dhe fakte. Askush deri tani nuk ariti ta arsyetoj me argumente prej jush per ato kufre. Por, mbasi ti nuk qenke fanatik, jo me argumente ka thene ky apo ai shejh i Saudise, por me argumente te Kur'anit dhe sunnetit. Lecoi se i ke me larte!
5.Ne fund, nga shtetet qe i shohim te vizatuara ne harten e botes (pra te pranuara dhe antare te OKB-se) padyshim qe Saudia eshte me e mira ne krahasim me vendet tjera te muslimanve (egjipt, siri, liban, libi, Tunezi, Turqi, ...) kjo per arsye qe ne pamje te pare duket se ka sheriat (shih me larte pse ska). Banoret e Saudise ne pergjithesi i konsideroj musliman, por jo edhe udheheqesine, ashtu sikur banoret e egjiptit, tunezise, libise, ... ne kohe te gadafit, mubarakut, ben Alise nepergjithesi i kam konsideru musliman, por jo edhe udheheqesine e tyre. Ashtu sikur tani banoret e ehlu-sunnetit ne Siri, Iran i konsideroj musliman, por jo edhe udheheqesine e tyre (Asadin dhe Ahmedinegjadin). Ashtu sikur Abdulvehabi udheheqesit e osmanlive i ka konsideru mushrik, por jo edhe gjithe banoret e perandorise osmane, bile ne fillim musliman i ka konsideru edhe ushtaret turk qe i kane luftuar pasuesit e Abdulvehabit.
written by ebubekr, January 10, 2012
edhe xhihad nuk bohet me 20 veta e me Kallasha(ak-47) se armiku jon osht ma i fort..ata kan aviona,tenka,e armatim te rend,
veq ne humbje jemi tu shku muslimant,
P.S sa i perket argumenteve te kuranit dhe sunnetit, te kisha keshillu te marish diturin prej: Ibn tejmije,Ibn Kajim el xheuzi, Shejh Albanit,Ibn Baz,shejh Uthejmin, shejh feuzani, etj,
nese pretendon qe e don hakun, apo ti nuk merr dituri prej dijetarve te saudis?
written by Shkupjani, January 10, 2012
Pyetja ime dhe problemi im me ty eshte ky: pse ti qe u thua se Mubarakut, Gadafit, ben Aliut, Asadit jane kuffar dhe tagute je ehlu-sunneh, ndersa ata qe ne kete list e shtojne edhe Abdullahun e Saudise jane khawarixh dhe qenj te Xhehenemit, kur keta "khawarixh" te sjellin argumente per kufrin e qarte te tij, te cilet ja po rikujtoj perseri me argumente nga sheriati:
Kufri i mbretit qendron ne:
1. Ndihma ndaj kryqtareve dhe aleanca ne Pakistan, Afganistan, Jemen dhe gjetiu dhe gezimi kur ata i mposhtin besimtaret atje apo i vrasin mujahidad apo e rezojne sheriatin.
-Vete Abdulvehabi kur i permend 10 gjerat qe e ncjerin njeriun nga feja permend edhe gezimin kur kuffaret i mposhtin dhe mundin besimtaret, sepse ne kohen e tij kur ka humbur beteja disa jane gezuar me humbjet e Abdulvehabit kunder osmanlive, prandaj Abdulvehabi i ka shpallur, e le me te gezohesh apo ndihmosh krishteret dhe jahudite kunder muslimanve
2. Ndryshimi i sheriatit te Allahut, ashtu qe ai vlen per te gjithe, por jo edhe per familjen mbreterore, apo ne kushtetute te Saudise eshte qe nese ushtari saudian vjedh, atij nuk i pritet dora, ndersa te tjereve po.
- Vete Abdulvehabi ne 10 gjerat qe ncejrin nga feja permend edhe ata qe thone se sheriati nuk vlen per ta, sikur sheriati i Muses nuk ka vlejte per Hidrin, kjo per arsye se ne kohen e tij disa jane argumentuar qe rregullat e sheriatit mund mos vlejne per ndonje person, sikur ka ndodh me Musen a.s. dhe Hidrin, e keta Abdulvehabi i ka shpallur.
3. Bashkimi i feve boterore ne nje fe te perbashket dhe e perzier kapak prej gjithe feve tjera (krishterizmi, jahudizmi, budizmi) dhe e gjithe bota duhet te kene kete fe qe e deklaroi Abdullahu ne Madrid dhe pak me vone te njejten ne nje vend tjeter para 3 viteve.
"Kush kerkon fe tjeter pos Islamit, ajo nuk i pranohet atij, dhe ne boten tjeter ai eshte nga te humburit"
"Kush ben kufer mbi ajetet e All-llahut, mu ata jane te humburit"(Kur'an)
"Pasha All-llahun sikur te ishte Musa ketu, nuk kishte qare, vecse te gjykoje me Kur'an (e jo me Teurat)" (Hadith)
Kur zbret Isa a.s. gjykon me Kur'an, e jo me Ingjil.
4. Mbajtja e kryqave ne qafe, miqesia, dashuria dhe afersia me kuffaret.
"Kush prej jush i miqeson ata, ai eshte prej tyre (sikur ata)" (Kur'an) Ibn Abbasi ne komentin e tij thote "Ai behet krishter apo jahudi"
Per te gjitha keto qe i thash ke video ne Internet dhe artikuj qe vet familja e Saudeve i publikun dhe nuk i fsheh
Ne fund, ketu nuk do ti permendi mekatet sikur pirja e alkoolit, homoseksulaizmi, lakuriqesia publike e grave te familjes mbreterore, zinaja
ndersa edhe me pak do ta permendi mos pasjen e mjekres, mos shkurtimin e pantollonave nga familja mbreterore, intonimin e himnes saudiane dhe amerikane ne mes te Rijadit me muzike, pershendetjen publikisht te grave per dore etj, edhepse "dijetatert dhe selefet" qe jane avokati me i madh i familjes mbreterore po te pane ty pa mjeker, pa pantolla te shkurta duke ua dhene grave te huaja doren dhe duke degjuar muzik te shpallin per bidatci, fasik (gjynahqar) dhe te devijuar, por per mbretin dhe familjen mbreterore thurin elozhete me te larta.
written by ebu jusuf, January 14, 2012
written by Tewhid, January 14, 2012
ju qe po komentoni ketu po flisni kot dhe pa asnjelloj argumenti,sidomos ky fitnexhiu qe ka shkruajt kete teme,kete bashkbisedim qe ndoshta e ka shpik nga vetja.shejkh Albani,Bin Basi etj...All-llahu i meshiroft kan qen gjall dhe nuk kane dhene fetva qe mbreti ka qen kafir,une di qe mbreti i ploteson 5 kushtet e islamit,keto qe thoni ju jane shpifje.sot po nuk fole kunder mbretit qenke rabiovc.kush eshte ky idiot qe i ka fol shejtani ne vesh per shejkh Rabian Allahu e udhezoft.mbreti qenka i keq,shejkh rabia i keq,ky idiot injorant qenka i mire dhe jepka fetva,qenka alim.sot ka akoma dijetar,gjall dhe nuk flasin per keto ceshtje,na paskan dal keto injorant nga shqiperia jepkan fetva,kunder shejkh Rabias.All-llahu diten e gjykimit sdo na pyes a e keni konsideru mbretin kafir cfare jane keto idiotlliqe.Ne kemi pergjegjsi per shtetin ku jetojm dhe jo per shtetet e tjera.
Selamun alejkum
I kisha lutur stafin e faqes teuhid.net, mos te lejojne ofendime te tilla si kjo me siper. Bilem sikur te pyetem une, mos lejoni fare reagime nga rebiovcat e felliqur qe per mbretin e Arabise t'i qesin syte ne sulm (sic po shihet ne reagimin e ebu jusufit), ndersa nuk flet kunder qafirave qe vrasin musliman cdo dite, dhe nuk i mbron muslimanet qe vritet nga kufaret.

Selamualejkum