Ambiciet e tyre për të kotën

Dobi të shkurta:

Një ditë në mëngjes me shi, trokiti dera, kur ja, para derës sime dy gra dhe e kuptova se ishin prej grupës së ashtuquajtur: ”Dëshmitarët e jehovës”, dhe i bëra të ndjehen se nuk kam dëshirë të ndëgjojë nga ato, por ato refuzuan, unë dua ta mbyllë derën ,por ata duan gjithëqysh të më ligjerojnë diçka nga librat e tyre...Dhe u thash: ”Unë dijë për ju dhe dijë për fenë tuaj më shumë se sa ajo që ju po më lexoni mua...!

Para se ta mbyllë derën, njëra nga ata dëshironte që si mundësi të fundit ta futë një broshurë për ta shpërndarë të kotën e tyre, e pastaj u larguan...

Dhe thash me vete: Qoftë i pastër All-llahu, ata janë në të kotë dhe thërrasin për në zjarr, megjithatë i sheh më këtë lloj ambicie për fenë e tyre dhe legjendat e tyre, dhe i durojnë të gjitha vështirësitë dhe mundimet gjatë sakrificës në rrugë të fesë...ndërkohë që shumë prej muslimanëve...ndonëse ata janë në të vërtetën..edhe feja e tyre është feja e vërtetë që pas kësaj të vërtete nuk ka të vërtetë...nuk aktvizohen, as nuk lëvizin për fenë e tyre ,ashtu siç lëvizin ata për fenë e tyre të kotë...!

Cila nga dy grupet është më i denjë për lëvizje dhe thirrje...muslimanët, pasues të fesë së vërtetë...apo ata kafira të devijuar...pasues të së kotës...?

Cila nga dy grupet duhet të lëvizë për fenë e tij...ata që thërasin për në shpëtim dhe xhennet..aapo ata që thërasin në të kotë dhe zjarr...!

Regjistrimet e lapsit

Ebu Basir el-Tartusi

Përktheu: Qëndrim JASHARI

Teuhid.NET

www.teuhid.net

Hits: 244
Comments (0)Add Comment

Write comment
bolditalicizeunderlinestrikeurlimagequote SmileWinkLaughGrinAngrySadShockedCoolTongueKissCry
smaller | bigger

busy