Rasti i sexhdes së Muadhit (Allahu qoftë i kënaqur prej tij)

Muadhi kur shkoi në Sham, ai i gjeti ata duke iu përkulur në sexhde klerikëve të tyre. Ai kur u kthye iu përkul Pejgamberit savs. Ai tha: çfarë është kjo o Muadh!? Ai tha, unë i gjeta duke u përkulur para klerikëve të tyre. Ti o i Dërguari i Allahut je më meritor për tu përkulur me sexhde. Ai sav ...
 

Palestinë: Ushtria izraelite sulmon një shkollë, shumë nxënës të vrarë

Forcat izraelite sulmuan një numër të nxënësve palestinezë në një shkollë në fshatin Burin, në veri të Nablus, të Hënën, sipas një aktivisti izraelit. Zakaria Sada nga organizata për të Drejtat e Njeriut, tha për Agjencinë Wafa palestineze se ushtarët izraelitë qëlluan me gaz lotsjellës dhe shok ...
 

Përfundon drama e pengjeve në Sidney

Australi - Rrethimi në Sidney përfundon me vrasjen e dy pengjeve dhe pengmarrësit. Pengmarrësi është identifikuar si Harun Monis, i cili e quante veten si "Shejh Harun". Rrethimi, i cili përfundoi dje rreth orës 02:00 pasi policia sulmoi ndërtesën, e cila filloi rreth orës 09:00 një ditë më pare, ...
 

Pasojat e domosdoshme të fjalëve të Teuhidit

Duke i shpjeguar pasojat e domosdoshme të fjalëve të shprehura La ilahe il-l-Allah, ibën Kajjim el-Xhevziu ka thënë: “Të vërtetuarit e saktë të fjalëve La ilahe il-l-Allah, nxit të vërtetuarit e të gjitha pjesëve të saj. Të gjitha bazat dhe degët e fesë bëjnë pjesë në këto fjalë. Njeriu nuk d ...
 

Obama vlerëson përpjekjet e Arabisë Saudite në luftën kundër “terrorizmit”

Washington (iina);Presidenti amerikan Barak Obama shprehu vlerësimin e tij për rolin e Mbretërisë së Arabisë Saudite në ruajtjen e “paqes” dhe sigurisë rajonale, raportoi Press Arabia. Presidenti Obama gjithashtu shprehu vlerësimin për mbështetjen humanitare për njerëzit e zhvendosur nga konflikt ...
 

FRANCË - Fëmijët muslimanë detyrohen për të ngrënë mish derri

Një kryetar bashkie në Francë ka kërkuar që nxënësit muslimanë në shkollën lokale të hanë mish derri. Kryetari i komunës e ka arsyetuar qëndrimin e tij duke pohuar se është “në emër të laicizmit”. Nga 1 janari për nxënësit muslimanë në qytetin e vogël të Sarge-les-Le Mans në departamentin Sarthe ...
 

Hulumtuesit zbulojnë se agjërimi është çelësi për rigjenerimin e sistemit tuaj imunitar

Sistemi imunitar është diçka që është shumë i keqkuptuar jo vetëm nga njerëzit e zakonshëm, por edhe nga shumë mjek konvencionalë. të cilëve ne i referohemi për këshilla shëndetësore. Shumica e njerëzve përdorin vitamina sintetike dhe ilaçe (duke injoruar alternativat më të mira natyrore) për të ...
 

Është gabim të mendohet se suksesi (Xheneti) gjendet në vetë deklarimin e teuhidit pa e kuptuar atë

Ibn Kajjimi rahimeullah vazhdon dhe thotë: I Dërguari i Allahut, salallahu alejhi ue selem, nuk vërtetoi se teuhidi (Njëshmëria e Allahut) arrihet vetëm përmes së deklaruarit me gjuhë. Kjo është në kundërthënie me atë që çdo njeri ka dituri për Islamin. Hipokritët këtë vërtetim e shprehin me ...
 

Kërkimi falje për atë i cili vepron shkaqet e shirkut

Pyetje: babai im ishte njeri i cili nuk e njihte teuhidin, ai zotohej në dikë tjetër pos Allahut. A më lejohet mua që të kërkoj falje për të apo jo? Pra ky pyetës tregon se babai i tij vepronte shkaqet e shirkut, lutej tek të vdekurit, zotohej para tyre, kërkonte ndihmë prej të vdekurve, pra a le ...
 

Muslimanët e Britanisë së Madhe përballen me diskriminim më të keq të punës

London (iina) - Muslimanët po përballen me diskriminim më të keq të punës të çdo grupi minoritar në Britani sipas një studimi të ri, që gjeti se ata kanë pasur rastin më të ulët për të qenë në punë ose në një rol menaxherie.Burrat muslimanë deri në 76 për qind ka më pak të ngjarë që të kenë një p ...
 

LAJMËRIM

SONDAZH

Çfarë lexoni më shumë? Libra të:
 

Kush eshte ne linje

We have 25 guests online

PREZANTOJMË

SHËNIM DITOR

"Qëllimi i fesë me vendosjen e sheriatit është nxjerrja e të ngarkuarit (robit) nga kërkesa e epshit të tij derisa të bëhet rob i Allahut vullnetarisht ashtu siç është rob i Allahut detyrimisht". (Ibrahim Esh-Shatibij)